Виростеш ти, сину...

26.12.2009

Село Іванівка Ужгородського району днями прославилося, як ніколи: його мешканка, 25–річна Олена Брежинська, вирішила назвати новонародженого сина... Януковичем. «Коли Олена сказала, що обрала для своєї дитини таке ім’я, звичайно, ми спочатку сміялися, потім намагалися відмовити її від цього. Але жінка була невблаганна, каже: хочу — і все. Довелося реєструвати», — розповідає «УМ» секретар Середнянської селищної ради Лариса Фучко. Відтепер у селі з’явився новий мешканець, місцева знаменитість і просто дитина з дивним іменем: Янукович Іванович Брежинський. Свій вибір молода мама аргументувала так: їй дуже подобається кандидат у президенти Віктор Янукович — хочу, мовляв, щоб і мій син виріс таким «красивим і твердохарактерним».

Прикметно, що Олена — матір–одиначка, з неблагополучної родини, Янукович — її третя дитина. Щоправда, тільки в наймолодшого сина Олени таке дивне ім’я.

Звістка про появу свого власного Януковича блискавично облетіла село. «Ми прекрасно розуміли, що станемо знамениті на всю Україну, — сміється Лариса Фучко, — тепер жартуємо: лишилося дочекатися дівчинки Тимошенко».

Варто зазначити, що українці щороку видають «на–гора» несподівані імена. Наприклад, у Житомирі росте хлопчик Ісус Христос, закарпатськими селами бігають собі Принцеза, Черешня, Цариця і Лимон. На Полтавщині та Дніпропетровщині — одразу дві Золушки, а на Запоріжжі «дозріває» козак Мадагаскар. Буйною фантазією відзначилися кілька років тому й батьки дітей з іменами Таймер та Космос.