Швидко, гучно, перспективно

19.12.2009
Швидко, гучно, перспективно

Страшні, але добрі: сині чоловіки–аватари на відкритті «Оскара». (із сайту tv.ua.)

Заклад із гучною назвою «Оскар» з’явився на масиві Оболонь у новому торговому комплексі Dream Town. З точки зору економічної доцільності місце вибрано бездоганно правильно: тут живе маса людей, яким, щоб задовольнити культурні потреби, треба було їхати в інші райони. Якщо вже потрапиш в «Оскар», то він тебе не відпустить. Презентуючи в четвер кінотеатр, Вікторія Добровольська, директор з репертуару, наголошувала: «У нас буде все, що можна показувати. Тут вісім залів. Два з них — у 3D форматі. Такого в місті більше немає». Кожен зал має кольорову назву — «жовтий», «вишневий», «фіолетовий» і т.д., такого ж кольору будуть і квитки, щоб глядачам було легше орієнтуватися. Ціна за вхід — 20—75 грн. Крім того, в кінотеатрі є бар, кав’ярня і ресторан.

Позавчора на честь відкриття столи у фойє «Оскара» ломилися від наїдків і напоїв. Брали не розкішшю, а кількістю: канапки, тарталетки, фрукти, вина й соки. Зазвичай на подібних кінопрезентаціях голодна до фуршетів публіка змітає зі столів усе в перші хвилини, а тут їжа залишалася навіть за годину після початку вечірки. Простота стилю витримана і в дизайні: біло–чорний простір розбавляють яскраво–червоні дивани і стійки бару. Хоча в усій обстановці ще є ознаки сирості самого товару (на свіжопокладених кахлях лежить картон) і невідточено послуги (гардероб працює повільно). Так що, майбутні відвідувачі «Оскара», будьте готові до поступового вдосконалення кінотеатру.

Співвласник кінотеатру Олександр Ткаченко погоджується, що «Оскар» відкривали достатньо швидкими темпами, тому з презентації й не робили помпезної події за участі великої кількості VIP–гостей. Подивитися на новий суперсучасний кінозаклад прийшли представники фестивалю «Молодість», продюсерської компанії Sota Cinema Group, екс–президент НТКУ, нині генеральний директор телеканалу «Сіті» Віталій Докаленко, співак Фагот. Публіку розважали жартами від ведучого Андрія Доманського, номерами від учасника шоу «Танцюю для тебе» Олександра Лещенка, співом від групи «Антитіла».

Після того як гості задовольнили апетити своїх тіл, їм запропонували поживу для духу — прем’єру фантастичного фільму «Аватар». Крили відразу козирем: сеанси проходили у 3D–залах, адже показ фільму у звичайних двовимірних залах здався би прісним і нецікавим. Лише 3D–формат може проявити всі технічні досягнення сьогоднішнього кіно, на які продюсер Джеймс Камерон чекав 14 років. А без них «Аватар» — такий собі блокбастер–середнячок: передбачуваний сюжет, банальна фабула. Як для дітей — то занадто жорстоко, як для дорослих — занадто наївно. Коли ж одягаєш стереоокуляри, дві з лишком години пролітають як одна мить.

З ПЕРШИХ ВУСТ

«Найголовніше — задовольнити потреби широкого кола глядачів»

Олександр Ткаченко, співвласник кінотеатру «Оскар»:

— Олександре, у світі — кризовий рік, а ви відкриваєте кінотеатр.

— Кіно і криза певним чином поєднані. Завжди в періоди кризи люди цікавилися кінематографом — це своєрідна віддушина і можливість розважитися в недорогий спосіб.

— Ви безпосередній власник закладу?

— Один із партнерів.

— Ваші бізнес–партнери пов’язані з політикою?

— Ні. Це звичайні хлопці й дівчата.

— На який репертуар буде спрямовано кінотеатр?

— У кінотеатрі вісім залів, два з них — цифрові. Ніде більше такої кількості цифрових залів у місті немає. Тому ми будемо розраховувати на найбільш касові фільми. Хоча кількість залів дозволяє демонструвати фільми для перебірливого глядача.

— У такому разі чи будете ви співпрацювати з «Молодістю», демонструвати фестивальне кіно?

— Можливість є. Але оскільки кінотеатр знаходиться в одному з найбільш населених масивів, найголовніше — задовольнити потреби широкого кола глядачів. Але знову ж таки кажу: це не значить, що ми не будемо демонструвати арт–хаусні фільми.

— Чи будуть пріоритети для вітчизняних фільмів?

— Як тільки такі фільми з’являться, то будуть. Оскільки ми самі займаємося кіновиробництвом і знаємо продюсерів, то будемо відгукуватися на такі звернення.