Кайане, ти моя, Кайане

15.12.2009
Кайане, ти моя, Кайане

Міс світу Кайане Алдоріно.

Знову українській вроді не пощастило на міжнародному конкурсі. Адже корона «Міс Світу –2009», за яку боролися представниці 112 країн, поїде на Піренейський півострів — до Гібралтару. Саме представниця цієї країни Кайане Алдоріно стала в 2009 році найкращою дівчиною світу. «Срібло» й «бронза» також дісталися не нам: друге місце посіла мексиканська красуня Перле Белтран Акосте, а третє — представниця Південно–Африканської Республіки Татум Кешвар.

Власне, цього й варто було сподіватися. Адже на конкурсі «Міс світу» переможниці з європейською красою з дивовижною точністю чергуються з екзотичною вродою. Якщо торік на конкурсі тріумфувала росіянка Ксенія Сухінова, то позаторік це була представниця Китаю, а за рік перед тим — Чехії. Нашій красуні Євгенії Тульчевській, яка, без сумніву, виділялася на тлі інших дівчат–конкурсанток, вважатимемо, просто не пощастило. Не була прихильною фортуна й до ще однієї дівчини з українським корінням — Ксеніїї Шапілової, яка представляла на конкурсі Росію. Дівчина родом із міста Болград, що на Одещині. Нині вона навчається в Іваново, в тестильній академії. В цьому році студентка стала другою віце–міс конкурсу «Міс Росія–2009», а оскільки російська королева краси була дискваліфікована через деякі плями в своїй біографії (з’ясувалося, що дівчина раніше позувала оголеною, що забороняють умови конкурсу), а перша віце–міс представляла країну на «Міс Всесвіт», презентувати Росію випало Ксенії. Втім і їй не вдалося потрапити навіть у сімку фіналісток.

Нагадаємо, що перед фіналом конкурсу серед учасниць додатково проводять 15 різних змагань (конкурс бікіні, талантів, спортивний, ораторський тощо), переможиця кожного з них потрапляє до півфіналу. У півфіналі обирають сім дівчат, серед яких розігрують головний приз — корону. Зазвичай судді стараються, аби у фіналі була представлена врода з усіх регіонів та континентів. Тож у сімку найвродливіших дівчат цьогоріч потрапили також красуні з Колумбії, Панами, Канади, Франції.

Коли оголосили переможицю з Гібралтару, Кайане Алдоріно сказала: «Мій час настав. Я здійснила свою мрію, і молитимусь, щоб вона не закінчувалася. Зараз я по–справжньому щаслива». Вишукану корону з сотень кольорових коштовних камінців на голову переможиці вдягла «Міс світу–2008» Ксенія Сухінова. 23–річна Кайане, яка працює на батьківщині фахівцем із кадрів, як зазначають експерти, впродовж всього конкурсу була фавориткою, а під час фотосесії в бікіні здобула титул «Міс пляж». Тепер дівчині доведеться рік прожити в Лондоні (цього вимагають правила конкурсу), вона мусить підписати контракт, за яким свою красу й титул зможе використовувати лише з дозволу організаторів «Міс світу». Їм же вона передаватиме й частину своїх прибутків.

 

ДО РЕЧІ

Уперше конкурс «Міс світу» відбувся у 1951 році. Найчастіше титул першої красуні світу діставався представницям Венесуели та Індії: дівчата з цих двох країн завойовували корону по п’ять разів (скажімо, в 1994–му тут перемогла відома нині індійська актриса Ашварія Рай). Ще одне цікаве спостереження: білявок на конкурсі з кожним роком чомусь традиційно меншає. Приміром, цьогоріч із 112 учасниць блондинок було менше двадцяти.