Допоки смерть не розлучить вас!

09.12.2009

Над американським штатом Каліфорнія згущуються пуританські хмари. Після того як мешканці штату на референдумі проголосували за заборону одностатевих шлюбів, 38–річний веб–дизайнер із Сакраменто Джон Макотта запропонував заборонити ще й… розлучення. На підтримку своєї досить несподіваної ініціативи він випустив тематичні футболки, на одній із яких, приміром, зображені фігурки молодят, скованих ланцюгом.

Як повідомляє Кореспондент.net, рух на підтримку заборони розлучень нараховує вже 17 тисяч членів. І кількість їх росте! Хоча до втілення задуму — винесення питання на референдум — ще далеко. Адже Джону Макотті треба зібрати ні багато ні мало — 694 тисячі підписів.

Цікаво, що ця ініціатива навіть прихильників сімейних цінностей здивувала. Ті вважають, що втілити її на практиці буде нереально. Адже, за статистикою, в США розпадається майже половина шлюбів. Пари, які вирішили розлучитися, вважають психологи, ні заборони, ні жодні шлюбні ланцюги не втримають. У самій Каліфорнії статистика внаслідок цього «табу», може, й покращиться, але не тому, що між подружжями враз з’явиться любов до гробу, а тому що розлучатися вони їздитимуть до інших штатів.