Надзвичайного стану не буде

Надзвичайного стану не буде

Віктор Ющенко не бачить підґрунтя для введення надзвичайного стану в Україні. «Підстав таких немає. І я взагалі не є прихильником того, щоб країна завмирала, щоб країна, знаєте, обмежувала свою життєдіяльність до рівнів, які важко пояснити», — заявив глава держави в інтерв’ю «5–му каналу». Нагадаємо, за законом «Про правовий режим надзвичайного стану», однією з підстав для оголошення НС є пандемія.

Згадати себе

Згадати себе

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Не хочеться писати про те, що роки біжать швидко, бо роки завжди біжать швидко. І навіть тоді, коли вони минають дуже скоро, коли минуле здається таким близьким, вони, роки, завжди і неминуче притрушують спогади пилом. Отак і наша Помаранчева революція, яка почалася 22 листопада 2004 року, і незабаром «матиме» п’ять років, припала порохом... Будьмо відверті: не тільки пилом часу, а й брудом політикуму.

Усе це ніби було недавно — а ніби й так давно. А деколи здається, що й ніби не з нами... Найприкріше, коли її — Помаранчеву революцію — не хочуть і згадувати. Люди зневірилися, розчарувалися, і взагалі з відразою ставляться до політики — на жаль, постреволюційна смута затьмарила саму революцію. Але, гортаючи підшивку «УМ» за 2004 рік, переглядаючи старий журналістський блокнот (на ньому збереглася наліпка «Яйцем вдарений» — пам’ятаєте таку?), дивишся на ті події по–іншому. Щось оживає.

ВИБОРИ–2010

ВИБОРИ–2010

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Костянтин Єлісєєв: Іноді дипломатія буває мистецтвом неможливого

Костянтин Єлісєєв: Іноді дипломатія буває мистецтвом неможливого

Останніми днями українська зовнішня політика пожвавішала — після восьми місяців роботи без повноцінного міністра МЗС нарешті «з головою». Прихід на цю посаду Петра Порошенка додав дипломатам передусім моральної підтримки: незалежно від конкретних прізвищ, працювати без очільника важко й у моральному, й у політичному, і в фінансовому сенсі. Випадково чи ні, цими ж днями відбувся стрімкий прорив у відносинах України з Білоруссю: до Києва приїхав «Бацька» Олександр Лукашенко, який після переговорів із колегою Віктором Ющенком погодився внести на ратифікацію до білоруського парламенту багатостраждальний договір про міждержавний кордон. Про те, на яких умовах Києву нарешті вдалося домовитися з Мінськом, чого чекати від грудневого саміту Україна—ЄС та як позначиться на євроінтеграційних прагненнях нашої держави набуття чинності європейською малою «конституцією», «Україна молода» розпитала заступника міністра закордонних справ Костянтина Єлісєєва.

Всі статті рубрики