«Лакмус» для абітурієнта

«Лакмус» для абітурієнта

Міносвіти України хоче виявляти активних та здібних студентів ще зі шкільної парти. Освітяни планують дізнатися, наскільки успішно зможе вчитися майбутній абітурієнт у вищому навчальному закладі. Відтак школярі, крім зовнішнього незалежного оцінювання, тепер проходитимуть тести на «загальну навчальну компетентність».

Ваш ректор — педофіл

Ваш ректор — педофіл

Схоже, на педофілію хворіє чимало власників високих крісел. Після парламентського «Педофілгейту» співробітники ГУБОЗ МВС викрили чергову банду мерзотників, які розбещували неповнолітніх дівчаток та заробляли на зйомках і продажу дитячої порнографії! Що й казати, розпусників очолював... ректор одного з українських вишів! Про який саме вищий навчальний заклад столиці йдеться, в ГУБОЗ не повідомляють, а також не розголошують прізвище збоченця–ректора. Натомість «УМ» із власних джерел вдалося з’ясувати, що йдеться про Київську державну академію водного транспорту, яку очолює 49–річний Василь М.

Орден Мазепи — в «закрома Родіни»?

Орден Мазепи — в «закрома Родіни»?

На чергових торгах аукціонного дому Sotheby’s «набожні громадяни Росії в цивільному» придбали антикварну нагороду, що могла належати українському гетьманові Івану Мазепі, повідомив у суботу інтернет–сайт «Нова Січ». Поряд із колекцією старовинних російських ікон на аукціон було виставлено медальйон–парсуну царя Петра І. Таких парсун цар замовив 1698 року в Лондоні кілька десятків, аби нагороджувати своїх наближених — тоді ще не існувало ордену св. Андрея Первозванного. Є підстави вважати, що нагороджені згодом цим орденом, попередньо отримали парсуну Петра. А Іван Мазепа, як знаємо, отримав орден святого Андрія першим.

Один за всіх і всі без одного

Один за всіх і всі без одного

Усі актори, які знялися у радянській телеверсії «Трьох мушкетерів» режисера Георгія Юнгвальда–Хількевича, на ранок прокинулися знаменитими — Атос–Смєхов, Портос–Смирнитський, Д’Артаньян–Боярський, Араміс–Старигін, Констанція–Алфьорова. Романтичний Араміс, якого зіграв вродливий актор, москвич Ігор Старигін, найбільше надавався до жіночого обожнювання і таємних зітхань. Але, як це часто буває в житті, вдала роль так намертво приклеюється до актора, що за нею режисери не бачать сутності самого актора. Ігор Старигін у кіно зіграв 45 ролей, серед найвідоміших — «Доживемо до понеділка», «Червоне і чорне», «Ад’ютант його величності» «Державний кордон», «Червоні дипкур’єри», телесеріал «Даша Васильєва–4», але назавжди залишився Арамісом. Більше того, він знявся у всіх сиквелах трилогії про мушкетерів — «Мушкетери двадцять років потому» (1992), «Таємниця королеви Анни, або Мушкетери тридцять років потому» (1993), «Повернення мушкетерів, або Скарби кардинала Мазаріні» (2008), і остання його роль — знову Араміс.

Бізнес–конфлікт з елементами тероризму

Бізнес–конфлікт з елементами тероризму

Резонансний злочин із застосуванням вибухівки було скоєно ще в березні цього року в приміщенні Центральної санітарно–епідеміологічної служби на залізничному транспорті Міністерства охорони здоров’я в центрі столиці. Тоді, як повідомляла «УМ», невідомий кинув вибухівку — бойову протипіхотну гранату РГД–5 — у відчинене вікно кабінету керівника санепідслужби, де саме відбувалася ранкова нарада. Від вибуху постраждало семеро співробітників дер­жавної установи, які отримали ушкодження різного ступеня тяжкості.

Свято П’ятниці

Свято П’ятниці

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

10 листопада — день пам’яті мучениці Параскеви на прізвисько П’ятниця. За народними переказами, коли Бог розподіляв свята, Параскева випросила собі один день на тиждень — п’ятницю і заборонила жінкам у цей день прясти, шити, ткати. Також не дозволялося чесати волосся, прати й прасувати, мазати хату й пекти хліб. Народна традиція приписувала жінкам упродовж дня постувати й зберігати молитовний настрій. Заборонялося навіть співати й сміятися, бо «хто сміється в п’ятницю, той буде плакати — в неділю».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Лупайте сю Стіну!»

«Лупайте сю Стіну!»

Учора в Німеччині відзначали 20–річчя падіння Берлінської стіни, яка поділяла Німеччину на ФРН та НДР, німців на «вессі» та «оссі», а Європу — на «демократчні країни» та «соціалістичний табір». Саме тому Берлінська стіна та її падіння мають значення не лише для німців, і річницю цієї події, як крок до свободи та єднання, відзначають у цілій Європі. З цієї нагоди перед посольством ФРН у Києві, як пам’ятник, учора встановили справжню секцію Берлінської стіни, що відтепер завжди зустрічатиме відвідувачів амбасади.

Всі статті рубрики