Золота лоза

Золота лоза

Курирує незвичайну колекцію Інститут виноградарства та вина «Магарач»: науковці щодня стежать за «самопочуттям» унікальних саджанців. Однак проблема може підкрастись з іншого, не зовсім очікуваного боку: без гарантованого бюджетного фінансування на наступний рік частина колекції може «себе вижити».

Салу — бути!

Салу — бути!

Верховна Рада відклала заборону на реалізацію м’яса, молока і молочних продуктів, вироблених у господарствах населення, з 2010 на 2015 рік. За відповідний законопроект минулого четверга проголосувало аж 416 депутатів. Згідно з документом, протягом трьох місяців уряд має розробити й затвердити відповідну державну програму, а також створити й відкрити спеціальні пункти закупівлі молока і боєнь (забійно–санітарних пунктів) тварин.

Не горіхи, а «Бомба»

Не горіхи, а «Бомба»

Поруч із Моринцями, у селищі Шампань Звенигородського району Черкаської області, росте і плодоносить уже майже шість років незвичайний сад. «У мене до сорока горіхів росте в садибі, а ще ними засадив три гектари поля. Така робота приносить неабияке моральне задоволення. Я, перефразовуючи Пушкіна, створив собі ось такий рукотворний пам’ятник», — з усмішкою розповідає «УМ» власник горіхового саду Леонід Бойко.

Всі статті рубрики