РАХУНКОВА ПАЛАТА

18.09.2009

20,5 мільярда гривень
становили збитки банківської системи України за підсумками січня–серпня цього року, повідомляє Національний банк України. Доходи банків за вісім місяців поточного року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросли на 41,9 відсотка, склавши 96,5 мільярда гривень. При цьому витрати зроcли на 88,9% і дорівнювали 117 мільярдів. НБУ також інформує, що найбільшу питому вагу витрат становлять відрахування у резерви під активні операції фінансових установ.

 

1 мільярд доларів
коштуватиме кандидатам у президенти та їхнім спонсорам виборча кампанія 2009–2010 років. Як розповів віце–президент Української ліги зв’язків із громадськістю Денис Богуш, при цьому щонайменше п’ятеро людей в Україні можуть забезпечити собі ці вибори, проплативши передвиборчу гонку одразу усіх кандидатів на посаду глави держави.

 

11,17 мільйона українців
були користувачами інтернету в серпні, що на 0,4 відсотка більше, ніж у липні цього року. Згідно з результатами звіту «Глобальна статистика українського інтернету», наведеного українським порталом Bigmir.net, здебільшого користувачі «всесвітньої павутини» проживають у столиці та великих містах нашої держави. Зокрема, впевнено лідирує Київ з 58,74 відсотками інтернет–аудиторії. Другу і третю сходинки посідають Одеса (6,89%) і Дніпропетровськ (5,35%).

 

10 мільйонів людей
у промислово розвинених країнах світу втратять роботу до кінця року, вважають експерти Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР). У своєму звіті фахівці зазначають, що від початку кризи роботу втратили більше 15 мільйонів осіб. Якщо перша хвиля кризи найбільше вдарила по таких країнах, як Ірландія, Іспанія, Японія та США, то друга вдарить по Німеччині та Франції, оскільки саме ці країни досі пом’якшували вплив кризи ефективними, але досить недешевими заходами підтримки кон’юнктури. Таким чином, вважають в ОЕСР, за неповних два роки кризи показник безробіття у промислово розвинених державах може сягнути 12 відсотків.

 

7 мільйонів доларів
додатково виділить у 2010 році Росія на підвищення безпеки майданчика Чорнобильської АЕС у рамках фонду «Укриття». За словами генерального директора державної корпорації «Росатом» Сергія Кирієнка, у цьому році російський уряд уже виділив на ці потреби 10 мільйонів доларів. Кирієнко також висловив позицію експертів «Росатому», які вважають, що тимчасовий «саркофаг» над зруйнованим четвертим блоком ЧАЕС свого часу спорудили у важких умовах і в рекордно стислі терміни, через що руйнування конструкції верхньої частини споруди, яка нині потребує термінового укріплення, є цілком імовірним.

 

172 політичні партії
зареєстровані в Україні станом на сьогодні, повідомив керманич Міністерства юстиції Микола Оніщук. Лише з початку поточного року Мін’юст зареєстрував 12 нових політичних сил. Міністр також сказав, що з початку року його відомство відмовило в реєстрації семи політичним партіям — через невиконання Закону України «Про політичні партії», зокрема це стосується нестворення у визначений період від заснування обласних осередків партій.

 

61 відсоток поляків
висловився за визнання геноцидом Катинської трагедії, навесні 1940 року радянське НКВС у Катині розстріляло польських офіцерів, . За даними дослідження, проведеного «GfK Polonia», ще 34 відсотки наших сусідів наполягають дати Катинській трагедії визначення «військовий злочин». Опитування громадської думки також показало, що вік більшості поляків, які висловилися за термін «геноцид», — 18—29 років.

 

42 відсотки дітей
мають можливість відвідувати дитячі садки на Закарпатті. Як повідомив начальник управління освіти та науки Закарпатської облдержадміністрації Михайло Мотильчак, сьогодні в регіоні через зростання народжуваності й приріст населення, що триває третій рік поспіль, катастрофічно бракує дошкільних закладів. Усього в області проживає 84 тисячі дітей віком від одного до шести років, але дитсадки відвідують лише 33 тисячі дошкільнят.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>