Діалоги про освіту

Діалоги про освіту

Сьогодні дитячий центр «Артек» приймає поважних гостей — голову наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Катерину Ющенко, міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Юрія Павленка, президента Академії педагогічних наук Василя Кременя, ректорів найвідоміших українських університетів, а також гостей із Білорусі, Росії, Молдови, Італії, Австрії, Німеччини, США. Усі вони візьмуть участь у роботі Міжнародного освітнього форуму «Артеківські діалоги», що організовує фонд «Україна 3000» за підтримки ЮНЕСКО, Міносвіти, Мінсім’ї та Академії педагогічних наук.

Гіркий присмак шампанського

Гіркий присмак шампанського

Екс–директора ХЗШВ Олександра Худенка співробітники СБУ затримали в аеропорту «Бориспіль» і вже доправили до слідчого ізолятора Харкова. Там, згідно з рішенням Київського райсуду міста, він перебуватиме щонайменше десять діб. Привід для арешту досить поважний. На початку вересня проти пана Худенка було порушено карну справу за статтею «Розтрата майна в особливо великих розмірах», яка передбачає термін позбавлення волі від семи до 12 років.

Сховайте «язик»!

Сховайте «язик»!

Черкаський міський голова Сергій Одарич виступив з ініціативою замінити в місті російськомовні вивіски. Цю справу він доручив муніципальній інспекції. Вже до кінця цього тижня працівники інспекції заглянуть у кожну фірму, кафе, магазин чи кіоск і передадуть «привіт від мера» — спеціальний припис, згідно з яким російськомовні та суржикові назви вимагається терміново замінити на українські.

Кусючий хасид

Кусючий хасид

В Умані, куди продовжують прибувати хасиди на святкування іудейського Нового року, для правоохоронців уже є робота. Кіоски і прилавки, з яких хасиди торгують кошерною їжею та іншим крамом, не завжди встановлені законно, а добровільно усувати їх господарі не хочуть. Тож коли міліціянти зносили один із таких кіосків, на який, до речі, скаржилися мешканці довколишніх будинків, власник кіоску, паломник–хасид, який намагався перешкодити правоохоронцям, вкусив за палець одного з міліціонерів. Серед постраждалих — і місцева телекомпанія «Сатурн», її телекамеру паломники кинули об землю. Як повідомили «УМ» у міській раді Умані, кіоски та гаражі звели без належного дозволу самі паломники та кілька підприємливих уманців.

Парламент у всій його «красі»

Парламент у всій його «красі»

Відтепер (не–) здатність депутатів Верховної Ради України до конструктиву та (не–) вміння ефективно співпрацювати в сесійній залі матимуть змогу оцінити і за океаном. Дирекція телеканалу «Рада» підписала угоду з канадською фірмою Ай–еМ–Бі «Рекодс» (IMB REKODS) про висвітлення через систему цифрового інтерактивного телебачення (IPTV) парламентської діяльності в Україні, повідомив «УМ» директор українського телеканалу Микола Орловський. Метою проекту є забезпечення співвітчизників інформацією про Україну — українська діаспора в північноамериканській країні об’єднує близько 1 мільйона 200 тисяч осіб і є другою за чисельністю після діаспори в Росії. Але чи буде що показати українським канадцям, залежить від самих нардепів?

Мізки готуй на червень!

Мізки готуй на червень!

Інформаційний центр незалежного оцінювання нарешті визначився з датами проведення наступного ЗНО. Як йдеться в наказі Міністерства освіти, в 2010 році його проведуть не навесні, а влітку. Перший тест з української мови і літератури (він є обов’язковим) випускники складатимуть 14 червня, а останній (за вибором абітурієнта) — 5 липня. Реєстрація охочих стати студентами розпочнеться вже 15 грудня цього року і завершиться 2 квітня 2010–го.

Подих осені з інеєм

Подих осені з інеєм

Осінь вступає в свої права неквапно, майже непомітно. Стало відчутно холодніше, хоча опівдні ще можна тішитися бабиним літом. Однак цими вихідними ми з вами попрощаємося з літом і ступимо крок до зими. Як обіцяють метеорологи, те, чого чекають зазвичай у середині жовтня, прийде у середині вересня — перші заморозки.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики