Не ринку бійся, а нардепів!

Не ринку бійся, а нардепів!

Після останнього стрибка готівкова гривня стабілізувалася. Вчора за один долар давали вже 8,76, а продавали «зелений» банки за 8,88 гривні. Офіційний курс при цьому залишається незмінним — 7,99. Керівництво Національного банку України вважає, що тенденція до зміцнення національної валюти найближчим часом продовжуватиметься. На прес–конференції очільник НБУ Володимир Стельмах заявив: фінансовий регулятор планує спрямувати на підтримку гривні з вересня близько 1 мільярда доларів. Аби ці гроші потратити ефективно, Нацбанк продаватиме «бакси» тільки на спеціальних валютних аукціонах. «Принцип аукціонів: хто запропонував більшу ціну, той більше отримав валюти», — пояснив Стельмах. І, за його словами, такий підхід може навіть заощадити для держави золотовалютні резерви: підтримка гривні коштуватиме державі значно менше. Перший такий аукціон відбувся вчора.

Дойчланд: краса по–українськи

Дойчланд: краса по–українськи

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На конкурсі «Міс Всесвіту–2009», що відбудеться в листопаді у Південно–Африканській Республіці, суперницями стануть дві українки. По–перше, «Міс Україна» Євгенія Тульчевська, дівчина з Дніпропетровська, яка цього уїк–енду отримала на національному конкурсі в Києві свою корону (про це «УМ» писала вчора). А по–друге — «Міс Німеччина» Алессандра Алорес, котра, як виявилося, зовсім не німкеня, а українка.

Ні відпустки, ні риболовлі...

Ні відпустки, ні риболовлі...

Як з’ясувалося, надзвичайна подія сталася ще минулої суботи о 14.45, втім громадськості повідомили про ДТП за участі заступника прокурора області Олега Скиданова та двох сільських хлопців лише зараз. Як повідомив «УМ» керівник прес–служби облпрокуратури Запоріжжя Борис Дворний, того дня пан Скиданов, який напередодні оформив офіційну відпустку, на власному авто їхав разом із дружиною на відпочинок до Азовського моря. Подружжя бажало відпочити на одній із курортних баз Кирилівки, втім, коли до моря залишалося кілька кілометрів, автівка заступника прокурора, якою він кермував особисто, на смерть збила 17–річного скутериста.

Обійдемося без вісімки

Обійдемося без вісімки

На українців, які потроху звикають по–новому викликати «швидку» або пожежників, чекає нова телефонна реформа. З 14 жовтня, щоб подзвонити на мобільний номер, по міжмісту або за кордон абонентам, уже не треба буде набирати вісімку. Як повідомляє прес–служба «Укртелекому», порядок набору міжміських і міжнародних напрямків змінюється згідно з наказом Мінтрансзв’язку «Про затвердження Плану переходу на перспективну систему нумерації телефонної мережі загального користування України».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Дев’ятий вал «гірко»

Дев’ятий вал «гірко»

Центральний РАГС міста Києва вже готується до штурму» молодят: сьогодні тут обручками обміняються 62 пари. Це, як зазначили у РАГСі, у два рази більше, ніж у звичайний день. Численні прохання майбутніх чоловіків та дружин не залишили байдужими адміністрацію закладу: пари сьогодні прийматимуть не до 13:00, як зазвичай щосереди, а зроблять виняток і реєструватимуть молодят до шостої вечора. А ось у Львові все спокійно. Як розповіли «УМ» у РАГСі Личаківського району, тут сьогодні чекають лише на дві пари.

Тверезий Хрещатик

Тверезий Хрещатик

Нова ініціатива Київської міської ради, що очікує тільки на підпис міського голови Леоніда Черновецького, вже викликала подив та незгоду багатьох мешканців міста, бо, ймовірно, дуже скоро їм доведеться звикати випивати зранку. Згідно з програмою протидії зловживанню алкоголю та розповсюдженню наркотиків у місті Києві на 2009—2013 роки, у київських магазинах спиртне можна буде придбати лише до 22–ї години. Також після десятої вечора неможливо буде придбати алкоголь у барах та ресторанах, що розташовані в житлових будинках. Ще на годину пізніше почнеться «тверезий час» у решти барах та кафе, а також у супермаркетах. Антиалкогольна програма заборонятиме продавати міцні спиртні напої в радіусі 100 метрів від шкіл, дитячих садків, лікарень та поліклінік, на ринках, автовокзалах, в інтернет–клубах та на зупинках транспорту. Як не дивно, заборона ця не стосується пива.

Всі статті рубрики