«Юлія Владіміровна і мужичкі»

07.08.2009
«Юлія Владіміровна і мужичкі»

Матрьошка для мера з акції в Полтаві. (Фото автора.)

Сьогодні під Кабміном протестувальники проти українофобства влаштують акцію «Юлія Владіміровна і мужичкі». Почнеться вона об 11–й годині у вигляді вуличного гумористично–сатиричного флеш–мобу за мотивами творів Леся Подерв’янського. Про це власкору «УМ» повідомив координатор всеукраїнської ініціативи «На­ша справа» Андрій Левус, який напередодні брав участь у своєрідній «розминці» в Полтаві. Тут перед входом до мерії представники патріотично налаштованої молоді фарбою із балончика «намалювали» транспарант із написом «Мазепі — так, мера — геть!» та провели мітинг. На ньому пан Андрій повідомив, що за блокування встановлення у Полтаві пам’ятника видатному українському гетьману Івану Мазепі «Наша справа» вже занесла БЮТівського мера Андрія Матковського до «чорного списку українофобів».

Біля дверей мерії активісти «Нашої справи» залишили красномовну ляльку — матрьошку, долучивши ще й звернення десятка всеукраїнських громадських організацій, адресоване Прем’єр–міністру, голові партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко. «На сло­вах Ваша політична сила декларує патріотизм та любов до України, — зазначається у відозві. — Однак завдяки таким матковським ці слова дуже часто розходяться зі справами, і БЮТ все більше набирає обрисів антиукраїнської політичної сили».

Саме це звернення до Прем’єр­–міністра з вимогою вплинути на «свого» мера–українофоба і забезпечити встановлення пам’ятника Мазепі в Полтаві фігуруватиме й на сьогоднішньому флеш–мобі під Кабміном у столиці.

 

ДО РЕЧІ

А команда Матковського діє дедалі зухваліше. Щойно демонтувавши по всій Полтаві десятки білбордів із зображеням Мазепи (політичну цензуру пояснили нібито суто «борговими» претензіями до власників конструкцій), міські очільники ледь не на кожному кроці натикали щитів із зображеннями московського патріарха Кирила.