АФІША

24.07.2009
ТЕАТР

П’ятниця, 24 липня

Київська академічна майстерня театрального мистецтва «Сузір’я»
Роберт Еллі «Останнє танго у Парижі»

Субота, 25 липня

Київська академічна майстерня театрального мистецтва «Сузір’я»
Роберт Еллі «Останнє танго у Парижі»

 

ГАСТРОЛЬ

Міжнародне московське театральне агентство «Арт–партнер ХХІ» представляє:

25 липня — Джон Чепмен, Дейв Фрімен «День палтуса»

У ролях: Юлія Меньшова, Олена Проклова, Микола Чіндяйкін/Ігор Ліванов, Сергій Перелигін/Олексій Веселкін, Ігнатій Акрачков, Анна Яновська/Дар’я Фекленко, Аліна Ольшанська.

26 липня — Марк Камолетті «Безтолоч»

У ролях: Юлія Меньшова, Андрій Ільїн, Олеся Желєзняк, Зоя Буряк/Руслана Писанка/Олена Галібіна, Михайло Поліцеймако/Олександр Чернявський.

Міжнародний палац мистецтв, квитки від 110 до 1000 грн.

Початок вистав о 19.00

 

КЛАСИКА

Вечір фортепіанної музики: Оксана Антоненко.

24 липня, Софія Київська, 19:30

Ганна Бубнова /орган/. У програмі: Бах, В’єрн, Бьольман, Петерс.

25 липня, Будинок органної та камерної музики, 19:30

Квитки від 10 до 40 грн.

Концерт «Шедеври музики доби Романтизму»: Максим Грінченко (скрипка), Катерина Баженова (фортепіано), Тамара Рой (флейта).

25 липня, Софія Київська, 19:30

Концерт «Невідомі старовинні шедеври»: ансамбль класичної камерної музики «Софія».

26 липня, Софія Київська, 19:30

Камерний ансамбль «Київ», Віктор Тимець /кларнет/. У програмі: Моцарт, Вебер, Ізаї, Чайковський.

27 липня, Будинок органної та камерної музики, 19:30

Квитки від 10 до 40 грн.

Концерт «Музика епохи Романтизму»: Валерія Балаховська /орган/. У програмі: Петралі, Гільман, Дюбуа, Райнбергер, Відор, Регер, Боне, Дюпре.

28 липня, Будинок органної та камерної музики, 19:30

Квитки від 10 до 40 грн.

 

КІНО

2 ночі — 24 і 25 липня — в кінотеатрі «Одеса—Київ» у торговельному центрі «Україна» відбуватиметься фестиваль «Ночі еротичного кіно».

У програмі шість фільмів: «Єва» Ніла Сент Клера, «Історія Рішара О» Дам’єна Одуля, «Сцени сексуального характеру» Едварда Блума, «Вередлива хмаринка» Цай Мин–Ляня, «Вам телефонує Градіва» Алена Роб–Грійє, «Три посиденьки» Патріка Уарда.

Початок о 00:30

Квитки — 35—45 грн.

 

Спецпроект: жіночий стиль «Збірник французьких короткометражних фільмів» у кінотеатрі «Київ»

«Правильний номер»

Режисер: Орелі Шарбоньє

Дівчина перебуває у пошуку ідеального кохання… Але де його знайти? Вона отримує на свій мобільний несподіваний СМС, що інтригує її і втягує у цікаві події. Чи знайде вона врешті–решт свого милого?...

«Зупинка на вимогу»

Режисер: Тома Пер’є

Цього ранку Патріс вперше запрошений додому Магалі, що йому надзвичайно подобається. Напевно, це буде ранок карколомного сексу і стане початком великого роману. Магалі сповнена сюрпризів і несподіванок. Але чи надихнуть вони Патріса на продовження знайомства?...

«До»

Режисер: Полін Пальє

Якщо обожнюєш музику і прагнеш навчитися грати на фортепіано, мусиш бути наполегливою і терплячою особою. У домі відданої своїй професії викладачки панує сувора влада тільки одного пана — роялю. Мала відважна учениця стає перед вибором: опанувати інструмент або якось скинути з себе ярмо зубастого володаря?...

«Бункер»

Режисер: Мануель Шапіра

Бункер — це прізвисько симпатичного юнака, що міг би вести активне життя, якби не бажання захистити себе та свою кохану матусю від суворого та небезпечного світу. Втім омріяний спокій і затишок є надто нетривким…

У ролі матері Бункера виступила легендарна модель, співачка та актриса, колишня партнерка славетного Сержа Гінсбура — Джейн Біркін.

«Той, кого я б могла покохати»

Режисер: Еманюель Брусулю

Цього зимового ранку Патріс розуміє, що час покласти край нікчемному існуванню. Він рушає до затягнутої льодом річки і без сумнівів ступає на скреслу кригу. Але вже перший крок у льодяну просторінь охолоджує його намір, — він хоче жити! На березі з’являється жінка, що може стати його порятунком та його єдиною і неповторною…

 

«Манон на асфальті»

Режисер: Елізабет Марр та Олів’є Пон

Сукня Манон — як яскравий спалах життя на асфальті… Колеса її велосипеда продовжують свій рух… Але навколо її багато людей. Що трапилось? Спогади про незабутні моменти життя тягнуться низкою яскравих спалахів перед очима Манон…

 

«Квиток в один кінець»

Режисер: Марі–П’єр Юстер

Кохання з першого погляду на станції метро Севр Вавилон у Парижі… Якщо Тома хоче знову побачити прекрасну незнайомку, він має зателефонувати їй до полудня наступного дня. Обов’язково! Вона записує свій номер на проїздному квитку Тома і зникає. Як навмисно, квиток затягує у турнікет…

 

ФЕСТИВАЛІ

Етнофестиваль «Підкамінь»

У програмі: гурти «Ойра», «Очеретяний кіт», «Коралі», «Тінь Сонця», «Кому вниз», «Етно XL», «Полікарп», «Русичі», Unia, Mad Heads XL, «ТІК», «Дзвони», «Чорнобривці», Made in Ukraina, «Опіум», «АтмАсфера». Також у рамках фесту проходитимуть козацькі забави, буде дитяча фольклорна програма, презентації і виставки з різних видів декоративного та ужиткового мистецтва, майстер–класи з виготовлення вузликової ляльки, гончарства, лозоплетіння, соломоплетіння, ковальства тощо.

24 — 26 липня, село Підкамінь, неподалік від Бродів.

 

Фестиваль «Потяг до Яремче»

У рамках карпатської забави гуцульські майстер–класи народної творчості, казкарі та body–art (центральна алея), гуцульські забави з Василем Вірастюком (сцена), українське весілля та майстер–класи з гуцульського танцю.

Літературні читання Андрій Любка–Софія Андрухович, Юрій Іздрик–Мирослав Боднар, Таня Малярчук–Тарас Жеребецький, Світлана Поваляєва–Грицько Семенчук, Василь Карп’як–Лесь Белей, Тарас Прохасько–Олександр Бойченко.

Виступи народних колективів та переможців Міжнародного фестивалю «Від Серця. Співоча планета» та Всеукраїнського фестивалю «Діамант Карпат». На головній сцені у концерті візьмуть участь «Цвіт кульбаби», ВІА «Apriori» (Білорусь), «Очеретяний кіт», «ДримбаДаДзига», «Антитіла», MamaSweed (Німеччина), Таїсія Повалій, «Мандри», Василь Зінкевич, спеціально запрошені гості Magik BoneyM (Польща), Богдан Сташків, Green Silence, Ірина Лончина, Андріана, H2O.

24 — 26 липня, місто Яремче на Івано–Франківщині

 

ВИСТАВКИ

Stephen M. Ryan FORMS. Ретроспектива раннього періоду творчості Стіва Раєна.

Галерея «Мистецький арсенал». Триває до 31 липня

Богдан Глузд

24 години портретних чорно–білих фотографій одного вихідного дня із життя жінки

Галерея «Мистецька збірка»

Персональна виставка Василя Бажая

Нові живописні абстракції — проект «Паганіні»

Галерея «Ботега»

Олена Бабенцова. Живопис. «Присутність»

Присутність не є предметом. Вона вагоміша за речі, але про неї не можна нічого сказати заздалегідь, окрім того, що вона існує. (М. Хайдеггер)

Віталій Васильєв та Євген Матвєєв. «Уздовж стіни»

Арт–медіа проект строгий, зрозумілий, лаконічний і провокаційний. Фундаментом створеного стає дивність. Людська дивність як складова Всесвіту. Гомосапієнс не може жити без створення перепон. Всі композиції задумані і здійснені як закінчені дзеркала, що мають безліч естетичних, етичних і філософських підтекстів. Автори розраховують передати глядачеві ту енергію задзеркалля, яка вела їх при здійсненні цього проекту від одного нервового центру до іншого.

Художня галерея «Мистецького арсеналу», до 22 серпня

 

КЛУБИ

Гурт «Резус Блюз»

24 липня, Клуб «Оболонь», 22.00

 

Гурти ОТ VINTA & FOXTROT MUSIC BAND

24 липня, Docker’s ABC

Вхід 50 грн.

 

Группа Бангладеш Оркестра (кавер бенд)

24 липня, Клуб «44», 21.00

Вхід 50 грн.

 

УкраїнSKA (MAD HEADS XL — фолк проєкт) & Mr.Oч & His Root Boys

24 липня, Docker Pub, 22.00

Вхід 50 грн.

 

Black Lazer

24 липня, Клуб Xlib, 20.00

Вхід 30 грн.

 

Група Red Rocks (кавер бенд)

25 липня, Клуб «44», 21.00

Вхід 50 грн.

 

Ямайський Новий Рік за участі гурту «ФЛАЙZZZА»

25 липня, Клуб «Оболонь», 22.00

 

Група «Море Хуана»

25 липня, Docker Pub, 21.00

Вхід 50 грн.

 

Рок–вечір з гуртом «Аут край»

26 липня, Клуб «Оболонь», 22.00