14 мішків негречного боргу

09.07.2009

Відому російську приказку про борг, який «красний» платежем, знають усі. Але оскільки віддавати борг завжди складно, а кредитори бувають «ще тими» занудами, в Росії боржники вигадали особливо уїдливу форму розрахунку. Щоб показати своє ставлення до позичальників, люди віддають великі борги дрібними монетами.

Так, днями в місті Партизанськ Приморського краю підприємець погасив заборгованість на суму 16 тисяч рублів (4 тисячі гривень) монетами номіналом не більш як 2 рублі кожна.

Як повідомляє РІА «Новості», позичальник, не бажаючи розраховуватись, упирався до останнього. Бізнесмен продовжував ухилятися від сплати боргу навіть після відповідних судових рішень. І вже коли «вибивати» належну суму прийшов судовий виконавець, уредний підприємець віддав ці самі 16 тисяч «ре». Борг заважив 15 кг і зайняв 14 мішків! Обурений кредитор не захотів мати справу з «копійками», тож монети зарахували на його рахунок у банку.

Але цей випадок — просто квіточки порівняно зі схожою історією, що трапилася у місті Владивосток трохи раніше. Тоді глава фірми виплатив двом звільненим співробітницям компенсацію за невикористані відпустки в розмірі 37 тисяч рублів монетами по 10 і 50 копійок. «Борг» важив близько 200 кг, а спроби жіночок засудити екс–директора за завдану таким чином моральну шкоду були марними. Адже платіж — ось він, і то вже ваша справа, в яких монетах.