Металомісткі мушкетерки

09.07.2009

Практично копією тріумфу шпажисток кількаденної давнини на Універсіаді став вівторковий виступ наших майстринь шаблі. Таке ж упевнене проходження турнірної дистанції (подолано Туреччину, Італію, Румунію) та виграш у фіналі без особливих труднощів у росіянок — 45:30. І це при тому, що найсильніші наші шаблістки до Сербії не поїхали: олімпійські чемпіонки Пекіна–2008 зараз готуються до чемпіонату Європи. У складі «синьо–жовтої» команди успіх здобували Ніна Козлова, Олена Вороніна, Ольга Кисельова та Ірина Кравчук.

«Це був жорсткий поєдинок, і я дякую дівчатам за цю перемогу», — доволі стримано коментувала тріумф значно досвідченіша за партнерок срібна призерка чемпіонату світу–2007 Козлова, яка зробила 15 фінальних уколів.

Мали шанс здобути нагороди й українські рапіристи, але в півфіналі поступилися французам (36:45), а в боротьбі за «бронзу» — китайцям (38:45).

Але два треті місця позавчора наші земляки таки обійняли. Представник Дніпропетровська Юрій Шляхов у стрибках у воду з метрового трампліна отримав бронзову медаль, набравши у фіналі 376,30 бала, тоді як переможець із Росії Євгеній Новосьолов — 408,60. Миколаєвець Ілля Кваша, для якого ця дисципліна вважається коронною, опинився лише четвертим.

Дзюдоїстка Світлана Ярьомка з Київщини (категорія понад 78 кг) легко дійшла до півфіналу, де поступилася майбутній володарці «срібла» з Південної Кореї — Лі Юнг Юн. А от у сутичці за третю позицію українка була сильнішою за туркеню Зехру Кая Белікс.

На жаль, ще троє українців програли у втішних фіналах за «бронзу»: дніпропетровець Віталій Полянський (до 100 кг) — боснійцеві Амелю Микичу, запоріжанин Станіслав Бондаренко (понад 100 кг) — росіянину Андрію Волкову, киянка Анастасія Матросова (до 78 кг) — полячці Катажині Фурманек.

По–різному виступають у Белграді без свого лідера, Маргарити Песоцької, наші майстри настільного тенісу. Перші перемоги над європейцями дозволили пробитися Олександру Дідуху, Ярославу Жмуденку й Ганні Гапоновій до 1/16 фіналу. А от Тетяна Сорочинська та Євгенія Васильєва вибули з подальшої боротьби.

На мінорній ноті завершили виступ у груповому турнірі волейболісти, програвши заключний поєдинок Канаді з рахунком 1:3. Поразка відкинула українців на третє місце в групі, яке не дозволяє боротися за медалі Універсіади.

 

МЕДАЛІ

Неофіційний командний залік

(станом на ранок середи)

Країна З С Б У

1. Китай 12 16 10 38

2. Півд. Корея 11 6 7 24

3. Японія 6 4 12 22

4. Росія 5 10 10 25

5. США 5 4 5 14

…8. Україна 3 1 6 10