Леніноборці складають молоти

Леніноборці складають молоти

Українські націоналісти, які побили молотом пам’ятник Леніну в Києві, обіцяють більше так не робити. «Це була не перша така наша акція. Попередня, коли ми розбили пам’ятник Петровському, пройшла непоміченою, натомість акція з Леніним набула розголосу. Ми досягли своєї мети, суспільство побачило і все зрозуміло», — каже Микола Коханівський, учасник побиття обох пам’ятників. Наразі йому та чотирьом його соратникам висунуто звинувачення за двома статтями Кримінального кодексу — «групове хуліганство» та «незаконне пошкодження об’єктів культурної спадщини», за що загрожує до п’яти років ув’язнення.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Неграмотні говорять російською

Неграмотні говорять російською

Дослівно судовий висновок звучить так: «Про надання російській мові статусу регіональної в частині її використання міськрадою й виконавчими органами у своїй роботі. Наряду з українською мовою». Втішає одне: цим же рішенням суд скасував прийняте раніше рішення депутатів міськради про визнання в Миколаєві російської мови регіональною. Тобто поки що русифікація зачепила винятково сфери оформлення офіційної документації.

Лозинський із бородою?

Лозинський із бородою?

Феміда погодилася з прокуратурою, що підстав для затримання колишнього народного депутата України від фракції Блоку Тимошенко, якого підозрюють у навмисному заподіянні тілесних ушкоджень уродженцю Голованівського району Валерію Олійнику, достатньо. Відтак, повідомив начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Петро Коваль газеті «Коммєрсант–Україна», Печерський райсуд столиці дав згоду на примусову доставку розшукуваного для обрання йому міри запобіжного заходу.

Тракторе, стій, раз–два

Тракторе, стій, раз–два

Про призупинення роботи одного з найпо­тужніших тракторних заводів України повідомив «губернатор» Харківської області Арсен Аваков. Основними причинами чергової зупинки ХТЗ стала відсутність як замовлень, так і грошей на виробництво. Керівництво заводу покладало серйозні надії на урядове розпорядження, згідно з яким протягом року держава мусила закупити для вітчизняних аграріїв близько 700 тракторів виробництва ХТЗ. За їхній продаж підприємство могло б виручити більш ніж 250 мільйонів гривень. Проте уряд не поспішає виконувати обіцянки. Фермери ж через брак коштів і відсутність системи кредитування також не купують харківської техніки. Тож, щоб уникнути перевиробництва, завод вимушений найближчі пару місяців «піти на канікули». Всіх робітників відправлено в оплачувані відпустки, запевняють на заводі.

Суд «маякнув». Москва заплющилася

Суд «маякнув». Москва заплющилася

МЗС Росії заявляє про безпідставність висловлених українською стороною претензій стосовно незаконного утримання Чорноморським флотом навігаційно–гідрографічного майна. Так у зовнішньополітичному відомстві РФ відреагували на нещодавню заяву українських дипломатів про ігнорування російськими військовими українського законодавства. Поштовхом для чергового (і певно, що не останнього) скандалу стали події майже місячної давнини: 16 червня на маяк «Марс — 75» у місті Генічеськ росіяни не допустили судових виконавців із постановою Господарського суду Херсонської області про вилучення радіонавігаційної станції з переліку орендованого Чорноморським флотом майна.

Українка захистила биків

Українка захистила биків

29–літня харків’янка, член міжнародної організації «Люди за етичне ставлення до тварин» (ПЕТА) Елен Слюсарчі шокувала жителів іспанського містечка Памплон: 5 липня, практично гола та «закривавлена», вона разом із двома сотнями однодумців лягла посеред центральної вулиці міста.

«Поцілунок» «чорної вдови»

«Поцілунок» «чорної вдови»

Цього літа від укусів «чорної вдови» у Херсонській області постраждало вже четверо людей. Серед них — двоє дітей із Генічеська й Каховки. За інформацією обласної санепідемстанції Херсона, особливо постраждала 16–річна дівчина із села Милово Бериславського району. Вона якраз господарювала на присадибній ділянці й не помітила у траві павучиху, а та вжалила її у долоню. У шпиталі медики ввели дівчині протикаракуртну сироватку, що допомогло врятувати їй життя. За словами заступника головлікаря обласної санітарно–епідемічної станції Анатолія Коваля, більшість зустрічей із «чорною вдовою» відбуваються на городах, дачних ділянках, сільськогосподарських угіддях, а от на морському узбережжі отруйних павуків практично немає.

Всі статті рубрики