Торунський сором

22.04.2009

Провалом завершився виступ нашої національної команди в Польщі в другій за рангом лізі. Минулої п’ятниці українці в боротьбі за єдину путівку до числа 16 найкращих збірних світу поступилися хокеїстам Італії. «Синьо–жовті» володіли колосальною ігровою перевагою, але жодного разу не змогли втілити її в гол.

У напівпорожній «То­рунь–Арені» підопічні Олек­сандра Сеуканда кілька разів грали вп’ятьох проти трьох суперників, але діяли в цих випадках прямолінійно й без вигадки. Недарма Анатолій Богданов, від послуг котрого як консультанта головний тренер збірної відмовився, нарікав, що на тренуваннях наші лише десять хвилин працюють над грою в більшості. Якихось чітких тактичних задумів у діях збірної України не простежувалося — все зводилося до примітивного вкидання шайби в зону суперника й сподівання на удачу. До того ж Сеуканд занадто довіряв ветеранам. Але найкращі роки Шахрайчука, Саль­никова, Климентьєва залишилися в минулому.

Хлопці ж канадського фахівця Ріка Корнаккіа гнули свою лінію в стилі італійського «катеначчо» й використали чи не єдиний шанс пробити Костянтина Симчука. Коли ж наші в завершальні хвилини зняли голкіпера, то навіть граючи вшістьох проти чотирьох суперників, примудрилися пропустити шайбу в порожні ворота.

Про організаційні висновки керівників українського хокею поки що нічого не відомо. Та й заражений вірусом офіційний сайт ФХУ не відкривається.

Разом з Італією до вищої ліги повертається Казахстан, який виграв паралельний турнір у Литві. До другого дивізіону опускаються Румунія й Австралія, а замінять їх наступного року Сербія й Південна Корея.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу. Перший дивізіон. Група В (Торунь). 5–й тур. Україна — Італія — 0:2 (0:0, 0:1, 0:1; Рамозер, 35 (більш.); Фонтаніве, 59 (п. в.)), Польща — Велика Британія — 1:2 ОТ, Голландія — Румунія — 5:1.

Підсумкове становище: Італія — 15, Україна — 11, В. Британія, Польща — 8, Голландія — 3, Румунія — 0.

Група А (Вільнюс). 5–й тур. Казахстан — Словенія — 2:1, Литва — Японія — 1:5, Хорватія — Австралія — 5:1.

Підсумкове становище: Казахстан — 15, Словенія — 12, Японія — 9, Литва — 6, Хорватія — 3, Австралія — 0.

* * *

НХЛ. Кубок Стенлі. 1/8 фіналу. «Піттсбург» — «Філадельфія» — 3:2 ОТ (Федотенко «П» — 17.17, 3 кидки, «–1»), 3:6 (серія до чотирьох перемог — 2:1; Федотенко — 16.20, 0+1, 2 кидки, «0»), «Вашингтон» — «Рейнджерз» — 0:1 (Жердєв «Р» — 10.15, 3 кидки, «0»), 4:0 (серія — 1:2), «Нью–Джерсі» — «Кароліна» — 1:2 ОТ (Бабчук «К» — 22.05, «0»), 3:2 ОТ (серія — 1:2; Бабчук — 21.08, 2 кидки, «–1»).