Червона зоря над Сальвадором

Червона зоря над Сальвадором

Минулої неділі в Сальвадорі відбулися президентські вибори. Пізнім вечором, через кілька годин після закриття виборчих дільниць, про свою перемогу оголосив кандидат лівих та колишніх партизанів–марксистів із Фронту ім. Фарабундо Марті — 49–річний Мауріціо Фунес. Кандидат правих Родріго Авіла зберігав мовчанку, яка красномовно свідчила про визнання поразки. Вчора, після підрахунку понад 90 відсотків бюлетенів, перемога кандидата лівих стала очевидною: за Фунеса проголосували 51,3 відсотка виборців, за Авілу — 48,7.

Яструби землі ізраїльської, об’єднуйтесь

Яструби землі ізраїльської, об’єднуйтесь

Блок правих партій «Лікуд» на чолі з номінованим на прем’єр–міністра Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу підписав позавчора коаліційну угоду з екстремістським, крайнє правим політичним угрупованням «Наш дім Із­раїль» на чолі з Авігдо­ром Ліберманом. Відповідно до угоди, Ліберман отримує в уряді Нетаньягу портфель міністра закордонних справ. Угруповання «Наш дім Ізраїль» отримає ще п’ять міністерських портфелів, зокрема внутрішньої безпеки, інфраструктури, туризму та інтеграції нових емігрантів, повідомляє Бі–Бі–Сі.

Батько не покаявся

Батько не покаявся

Учора в регіональ­ному суді австрійського міста Санкт–Пельтен роз­почався процес у справі Йозе­фа Фрітцля. Цього 73–річного пенсіонера, в минулому інженера–електрика з невеликого міста Амштеттен, звинувачують у вбивстві, зґвалтуванні та примусовому утриманні в підвалі впродовж 24 років доньки Елізабет, повідомляє «Євроньюз». Упродовж років ув’язнення в спеціально обладнаному батьком приміщенні власного дому Елізабет унаслідок кровозмішання народила на світ сімох дітей, одне з яких загинуло через брак медичної допомоги. Фрітцль спалив тіло померлого сина–онука. Троє дітей залишалися з матір’ю в підвалі, а трьох виховували «нагорі» в родині Фрітцля. Він відрекомендовував їх оточенню як дітей доньки, яка втекла. Дружина Фрітцля та мати бранки стверджує, що не знала, що відбувається в підвалі і де всі ці роки перебувала її донька.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики