Затори на Дунаї

Затори на Дунаї

Безпрецедентну акцію протесту — перекрити суднами Дунай — готові провести найближчим часом моряки Українського Дунайського пароплавства на знак протесту проти масових звільнень і затримок із виплатою зарплати морякам і докерам. Про це повідомив «УМ» співробітник пароплавства — депутат міськради Ізмаїла Віктор Коноваленко, уточнивши, що «такого висновку дійшло багато капітанів теплоходів і старших механіків УДП під час зустрічі з депутатською комісією міськради Ізмаїла, створеною для вивчення ситуації на цьому містоутворюючому підприємстві».

«Однокласники» — після роботи!

«Однокласники» — після роботи!

Минулого тижня міський голова Кременчука Микола Глухов під час апаратної наради в міськ­виконкомі несподівано закликав своїх підлеглих... менше сидіти в «Однокласниках.ру» в робочий час, — обурився мер. Як виявилося згодом, сам міський голова також зареєстрований на «Однокласниках»! «Як людина, яка теж навчалася в школі й у вищому навчальному закладі, я дійсно зареєструвався в «Однокласниках», — виправдовувався Микола Глухов у коментарі «УМ». — Але до своїх підлеглих я звернувся з вимогою відвідувати сайт «Однокласники» у позаробочий час, а в робочий — виконувати прямі службові обов’язки».

Упав чи збили?

Упав чи збили?

Чим далі, тим менше надії на те, що ми дізнаємося справжню причину падіння в Уганді 9 березня літака Іл–76, двоє членів з екіпажу якого були нашими співвітчизниками. Авіакомпанія «Аероліфт», власник літака, наполягає на «силовій» версії катастрофи. Раніше представники компанії заявляли, що літак вибухнув у повітрі, а отже, на ньому міг бути встановлений вибуховий пристрій, а днями власник «Аероліфта» Євген Захаров розвинув цю думку. «Від літака і вантажу нічого не залишилося — всі фрагменти, які знайшли водолази, помістилися на березі на площі приблизно шість на шість метрів, — сказав пан Захаров. — Таке могло статися лише внаслідок влучення в літак на злеті ракети, випущеної з гранатомета чи «Стінгера».

«Пірнули» під асфальт

«Пірнули» під асфальт

НП сталася на одній із центральних вулиць міста, де під асфальт «пішли» «Жигулі» з чотирма людьми в салоні. Сталося це по вулиці Гоголя. Автомобіль рухався і раптом почав провалюватися в яму діаметром вісім метрів, котра миттю утворилася на проїжджій частині. Як повідомили «УМ» в обласному управлінні міліції, спочатку «Жигулі» зависли на краю провалля, а тоді перекинулися на дах і зірвалися вниз на шестиметрову глибину.

Клаксон до Києва догуде

Клаксон до Києва догуде

У цю суботу на Донбасі відбулась акція протесту, в якій узяло участь близько двохсот водіїв. Це друга зупинка на шляху до Києва горлівської громадської організації «Актив». Ще 7 березня в Горлівці вони розпочали серію протестів проти підвищення штрафів за порушення Правил дорожнього руху. Агітка цієї організації оперує трьома простими тезами: «стан доріг — аварійний», «хабарі Державтоінспекції переросли в грабіж», «економічна ситуація в країні критична». На знак протесту водії прикрасили свої автомобілі біло–червоними стрічками, кружляли навколо драматичного театру Донецька і безперервно тиснули на клаксони. Наступним пунктом протестної хвилі стане Дніпропетровськ, де акція пройде вже завтра, далі, 21 березня, — Харків і, нарешті, фінал заплановано на 28 березня в Києві.

Воскресіння на Красному полі

Воскресіння на Красному полі

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Коли Гітлер і Сталін розподіляли Європу, саме тут ми стали до нерівного бою за свободу», — наголосив Президент України Віктор Ющенко, виступаючи на Красному полі в неділю, під час відзначення 70–річчя проголошення Карпатської України. На тому полі, по суті, розпочалася Друга світова війна. І українці першими в Європі вчинили збройний опір союзникам Гітлера, захищаючи столицю щойно проголошеної Карпатської України — місто Хуст.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Місце народження — вбиральня

Місце народження — вбиральня

У місті Умань нині тільки й розмов про знайдене на вокзалі немовля. «Першою про це в міський відділ міліції повідомила касирка привокзального туалету. Вона подзвонила й схвильовано розповіла, як щойно, прибираючи вбиральню, в одній із кабінок знайшла дівчинку. Слава Богу, живу», — розповідає «Україні молодій» керівник прес–служби Черкаської обласної міліції Наталя Таран.

Всі статті рубрики