НОВИНИ ПЛЮС

11.03.2009

«Презентація» Наливайченка

Службі безпеки України представили нового повноцінного голову — Валентина Наливайченка. Формальну церемонію провів Віктор Ющенко. Виступаючи перед членами колегії спецслужби, Президент сказав: «Я даю собі звіт, що переді мною сидить «голуба кров» нації». Серед головних завдань СБУ Ющенко відзначив діяльність у забезпеченні суверенітету та територіальної цілісності України, протидію проявам екстремізму, сепаратизму, ксенофобії та расизму.

Окремо глава держави наголосив на просуванні України до європейської системи безпеки, а також забезпеченні економічної безпеки держави в умовах світової кризи.

Дамоклів меч виборів іще висить

Глава секретаріату Президента Віктор Балога стверджує, що дострокові парламентські вибори можна оголошувати у будь–яку мить. «Немає сьогодні коаліції, і в будь–який момент можна оголошувати дострокові вибори до парламенту», — заявив Балога на каналі «Інтері». Він відзначив, що коаліція не налічує 226 голосів, а рішення ухвалює, заручившись підтримкою комуністів.

Відповідаючи на запитання, чи можуть вибори бути оголошені влітку чи восени, Балога сказав: «У першу чергу, це залежить від політичної волі парламенту, тому що робити чергову війну в парламенті і далі пускати країну у хаос — Президент на це ніколи не піде».

Головатий без посади

Президент звільнив Сергія Головатого (нині — народного депутата від Партії регіонів) від виконання обов’язків члена Європейської комісії «За демократію через право» (відоміша назва — «Венеціанська комісія»). Замість нього членом комісії призначена заступник глави СП, представник Президента у Конституційному Суді Марина Ставнійчук. Головатого звільнено у зв’язку з закінченням строку повноважень.