Краса — у «ВІА Грі»

24.02.2009

Конкурс «Міс Україна–Всесвіт» замість традиційного Палацу «України» пройшов у концерт–холі Freedom. Як попередньо пояснила власниця конкурсу Олександра Ніколаєнко, приміщення довелося змінити через проблеми з газом і недостатнє обігрівання залу.

До фіналу увійшло 15 дівчат. Серед них найбільші овації зривали донька Ольги Сумської та Євгенія Паперного 18–річна Антоніна Паперна та екс–учасниця гурту «ВіаГра» 25–річна донеччанка Христина Коц–Готліб. За корону також боролися Олександра Каспірович, Марія Якимчук, Світлана Безкоста, Яна Маловська, Тамара Богатирьова, Світлана Козиренко, Маргарита Чорнокондратенко, Тетяна Неуструєва, Марина Хорольська, Катерина Антоненко, Катерина Ветчинкіна, Оксана Маломуж і Анна Лапенко. Панянок оцінювало журі у складі міс Всесвіт–2008 Даяни Мендос, президента конкурсу «Міс Всесвіт» Пола Шугарта, російських акторів Сергія Жигунова та Світлани Світличної, самої Олександри Ніколаєнко та сина мільярдера Дональда Трампа — Еріка. Ніколаєнко на конкурс прийшла зі своїм чоловіком, американським мільярдером Філом Раффіном, який сидів у залі з сестрою Саші.

 

Краса з космосу

Цьогорічний фінал організатори провели космічно–галактично. Ведучі вечора, актори Георгій Делієв та Борис Барський із «Маски–шоу», виступали  в кумедних костюмах Бєлки і Стрєлки. Їхній дует доповнювали танцюристи, які зовнішнім виглядом нагадували інопланетян. І тут не зрозуміло, чи це підкреслювалося слово «Всесвіт», чи «космічність» мера Києва. Директор конкурсу «Міс Україна–Всесвіт» Анна Філімонова сказала «УМ», що меру б такого подарунка не зробили, тим більше за гроші Саші Ніколаєнко. «Ми його навіть не запросили. Тема космосу була нашою «родзинкою». Це красиво і яскраво».

Схема конкурсу залишилася стандартною. У красунь було три виходи — в однакових чорних коктейльних сукнях, купальниках під прозорими плащами й у вечірніх туалетах.

У другий тур, де треба було демонструвати свої знання про благодійність, любов та мистецтво, ніби за скроченим сценарієм пройшло п’ятеро учасниць — Антоніна Паперна, Катерина Ветчинкіна, Анна Лапенко, Христина Коц–Готліб та Катерина Антоненко.

Травесті–діві Монро зі всіх учасниць найбільше сподобалася дочка Сумської: «Тоня вся в маму. Гарно виглядає. А от Христина зробила помилку, що пофарбувалася». Зі своїми висновками Монро прогадала, бо якраз журі найбільше запало на єдину в конкурсі білявку зі стандартними розмірами 90–60–90, колишню учасницю гурту «ВіаГра», найстаршу серед фіналісток Христину Коц–Готліб. Їй і віддали звання «Міс–Всесвіт Україна 2009», корону і новенький «Мерседес» (який Христина віддасть сестрі Наді, бо вона машину вже має), а також трирічний контракт із «Міс Україна–Всесвіт» та річну стипендію.

Сумська: донецьких нам не побороти

Ольга Сумська напередодні конкурсу дуже хвилювалася за доцю. «Я їй сказала, щоб не читала коментарі в інтернеті, а просто була собою. Участь у такому конкурсі — це вже досягнення, певний етап, досвід. Хоча Тоня не обирає собі за професію бути моделлю, вона навчається на мистецтвознавця–експерта», — каже Сумська журналістам.

Вибір фаху Антоніні Па­перній на конкурсі став у пригоді. Тоні пощастило говорити про улюблених українських художників. Дівчина спершу згадала про епоху Від­родження і Боттічеллі, а з українських назвала Марію Примаченко, за що удостоїлася звання віце–міс. Другою віце–міс стала 20–річна Аня Лапенко, третьою — 20–річна Катя Антонечко, четвертою — 18–річна Катя Ветчинкіна. Після такого повороту подій Ольга Сумська засмучено сказала, що навіть якби вони обоє спробували, то все одно донецьких  не побороли б.

«Оцінювала дівчат за їхньою справжністю. Проголосувала за Христину, адже вона блондинка, трошки схожа на мене в молодості, мені навіть здалося, що ми могли б бути сестрами з нею», — пояснила свій вибір Світлана Світлична.

В інтернеті ще задовго до фіналу поширювалися плітки, що перемогу віддадуть Христині Коц–Готліб. Під час нагородження дівчина навіть не вдавала здивування. Все йшло як за планом. Щоб перемогти в конкурсі, вона займалася в тренажерному залі, читала книжки, дивилась попередні конкурси краси, підбирала одяг. А тепер готова навіть вивчити китайську мову до початку конкурсу «Міс Всесвіт–2009». Інформацію про нечесність вибору дівчина відразу після конкурсу спростувала. «Я публічна людина, тому про мене будуть говорити і писати завжди. За день до конкурсу до нас приходив Ерік Трамп та Пол Шугарт. Вони спілкувались, спостерігали за нами і лише тоді приймали рішення», — пояснила Коц–Готліб.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>