Товариші б’ються, коли в них калитки тріщать

16.12.2008

Леонід Іванович не просто посварився, а й ударив Петра Миколайовича.

Про це зіткнення двох товаришів–комуністів «УМ» стало відомо з компетентних джерел. А виникла сутичка у зв’язку з великими готівковими коштами, які надійшли у цю фракцію після того, як вона вкотре реалізувала свій статус тримача «золотої акції».

Ми, звісно, в це не віримо, але люди з оточення лідерів КПУ повідомляють про те, що комуністична фракція підтримала важливі «тимошенківські» пропозиції не просто так. За це Компартії була обіцяна фінансова підтримка розміром 50 млн. доларів США. Водночас ще на початку осені відомому донорові й компаньйонові комуністів — російському бізнесмену, що має інтереси передусім в Україні, — обіцяли сприяння з боку уряду в здобутті контролю над сумським НВО ім. Фрунзе, заводами «Турбоатом» (Харків) і «Зоря–машпроект» (Миколаїв).

У листопаді розрахункові 50 «лимонів» були отримані лідером партії і… значною мірою привласнені ним особисто. Про таку несправедливість стало відомо високопоставленому колезі–нардепу — керівникові Кримського рескому. Він не лише розніс новину про першого секретаря–«плохиша» по деяких обкомах, а й почав різке пікірування з лідером. У цій суперечці Петро Миколайович і отримав від Леоніда Івановича березової каші.

Наші джерела подейкують про загрозу розколу в КПУ. Однак, з іншого боку, в цьому є підстави сумніватися. Адже за обрання Володимира Литвина спікером комуністична фракція дала сто відсотків голосів. А гроші можна переділити й по–чесному.