Обама — зірка MTV

08.11.2008
Обама — зірка MTV

Під час виступу Пінк її «підтанцьовка» билася порваними подушками. (Фото Рейтер.)

Головним тріумфатором церемонії вручення премії MTV Europe Awards, яка позавчора увечері відбулася в новому концертному комплексі «Ехо–арена» у Ліверпулі, став... новообраний президент США Барак Обама. Ведучі церемонії — виконавиця лесбійського «гімну» I Kissed A Girl Кейті Перрі та учасники групи 30 Seconds to Mars на чолі із Джаредом Лето — були одягнені у футболки із зображенням Обами. Під час виступу переможця в номінації «Найкращий урбан–проект» Кані Веста за його спиною був великий екран із портретом темношкірого американського лідера. А коли на сцену вийшов Пол Маккартні, якого відзначили спеціальною премією «Найвища легенда», Барак десь за океаном, мабуть, безперервно гикав, — так активно його згадував колишній «бітл». Подякувавши всім американцям, які голосували за Обаму, Маккартні зізнався, що тримав за нього кулаки. «Це людина, яка здатна робити справу, — похвалив сенатора від Демократичної партії музикант. — Я бажаю йому всього найкращого і сподіваюся, що мені колись випаде можливість заспівати для нього пісню, яку він потім захоче заспівати дружині».

Згадав Обаму у своїй вдячній промові і Джаред Лето, чия група отримала премії як найкращий рок–проект і за найкраще відео (кліп A Beautiful Lie).

Кейті Перрі стала «Відкриттям року», емо–гурт Tokio Hotel переміг у номінації «Хедлайнер року», а Рік Естлі був визнаний «найкращим співаком усіх часів».

За мелодію, яка найбільше запам’ятовується, нагороду отримала нестримна Пінк. А в двох найпрестижніших номінаціях — «Альбом року» і «Виступ року» — тріумфувала Брітні Спірз, чий диск Blackout продовжує збирати нагороди. Нагадаємо, нещодавно Бріт отримала три премії на церемонії MTV Video Music Awards у Лос–Анджелесі. До Ліверпуля відро­джена поп–зірка приїхати не змогла — якраз у цей час вона була в Лос–Анджелесі на концерті Мадонни. Зате прислала відеозвернення, подякувавши за відзнаку. Бріт також пояснила, що дуже зайнята зйомками відеокліпу для свого нового синглу Circus.