«Атомні» дівчата

03.09.2008
«Атомні» дівчата

«Титульна сторона» квартету «Атомік Гармонік» — Шпела Грошель та Матея Вук.

Жіночі вокальні групи завжди користувалися незмінною популярністю: якщо таланту бракує, то хоч дивитися приємно. Однією з найпопулярніших дівочих груп у Центральній та Південній Європі є квартет зі Словенії «Атомік Гармонік». Насправді обличчями групи є симпатичні вокалістки Шпела Грошель та Матея Вук, а чоловіча половина залишається на другому плані — Яні Павец та Деян Челік гарантують музичний супровід. Група спеціалізується на поп–музиці зі значними впливами народної.

Шпела Грошель співає з дитинства, вже в п’ять років пішла до школи співів та танців. Пізніше співала в хорі Словенського радіо та телебачення. Потім входила до складу поп–групи Foxy Teens. Матея Вук пройшла подібний шлях: музична школа, хор.

2004 року Шпела і Матея організували власну групу «Атомік Гармонік», і вже перша пісня — Brizgalna brizga — стала найбільшим словенським хітом року. У листопаді того ж року з’явився перший альбом дівчат Brizgaaaaj!, він упродовж 15 тижнів очолювала словенський хіт–парад, що є абсолютним рекордом для цієї країни. Частину пісень із цього альбому включила до свого репертуару американська співачка Лінн Марі, тому з «атомними» словенками ознайомилася навіть Америка. Але найбільшим успіхом цей бенд користується тепер у Німеччині, де їхні записи видає світовий фонографічний гігант Sony BMG. Дівчата користуються популярністю й у інших країнах Європи, передусім в Італії. Наприкінці вересня з’явиться новий сингл «Атомік Гармонік», а наступного місяця — два нові альбоми: словенською та німецькою мовами. Окремі відеокліпи групи можна переглянути та послухати на персональному сайті http://www.atomikharmonik.com/ та на найбільшому відео–порталі YouTube за адресами http://www.youtube.com/watch?v=5LVhm_bmLjM і http://www.youtube.com/watch?v=bJRkFNjuWeM.