Чому «тимошенківець» узявся за «калашникова»

30.07.2008

Позавчора вранці до чергового Тернопільського районного відділення внутрішніх справ надійшло повідомлення про те, що в приміському готелі «Глобус+» (село Смиківці) п’яний клієнт погрожує персоналу та мешканцям зброєю. Коли оперативники прибули на місце і блокували готель, нетверезий хуліган з автоматом спробував сховати зброю у свій автомобіль «Лексус» та втекти в бік лісосмуги. Однак йому це не вдалося. Яким же було здивування правоохоронців, коли затриманий виявився не якимось «нарваним» кримінальним елементом, а... депутатом Тернопільської обласної ради від Блоку Тимошенко, ба навіть головою постійної комісії облради з питань планування територій, містобудування, архітектури, будівництва та будівельної індустрії.

39–річний Ігор Са­віцький, мешканець райцентру Теребовля, приїхав до готелю напередодні ввечері начебто з сином та його подругою, і «навідпочивався» так, що на ранок забув і про партійну честь, і про депутатську етику, і взагалі про правила поведінки.

За неофіційними даними, інцидент почався з того, що пану Ігорю не сподобалось, як йому відповіла якась дівчина чи жінка, відтак він «впав у нерви». Коли ж працівники готелю стали не на сторону депутата, Савіцький вирішив показати, що він не в тім’я битий, і пішов до авто за автоматом.

Як повідомили «УМ» у центрі громадських зв’язків обласної міліції, на вилучену зброю — перероблений під мисливський автомат АК–МС–47 з набоями та газовий пістолет — депутат облради має всі необхідні дозволи. Дії Савіцького, в результаті яких, слава Богу, ніхто не постраждав, кваліфікуються як хуліганство. Матеріальних збитків БЮТівець також не завдав. Матеріали справи зараз перебувають у обласній прокуратурі.

Чи відреагують належним чином на таку поведінку свого представника Тернопільська облрада та обласна організація ВО «Батьківщина», наразі невідомо. Як повідомила «УМ» прес–секретар обкому «тимошенківців» Олена Криницька, всі відповідні висновки будуть робитися лише після того, як закінчиться слідство.