Молодят викрили на гарячому

10.06.2008
Молодят викрили на гарячому

Валентина Семенюк із чоловіком у турецькому готелі «Сангейт порт роял». (Фото з сайту «Таблоїд».)

Якби Валентина Семенюк минулого четверга була в Києві, то, не виключено, сьогодні у Фонду держмайна був би вже інший голова. Як відомо, фракції більшості і Блок Литвина домовилися проголосувати за її відставку та призначення на посаду голови ФДМУ Андрія Кожемякіна з БЮТ. Проте Валентина Петрівна з 4 червня офіційно перебуває у відпустці. Тому хоч Арсеній Яценюк і викликав очільницю ФДМУ до залу Верховної Ради, аби парламентарії заслухали її звіт та прийняли кадрове рішення, нічого з того не вийшло. «Мене поінформували про те, що Валентина Семенюк–Самсоненко перебуває терміново на обстеженні», — сказав спікер, закриваючи засідання.

Смикати з відпустки людину, яка проходить медичне обстеження, та ще й термінове — це, звісно, не по–людському. Але в декого виникли сумніви в тому, що Валентина Петрівна справді потребує лікування. І вже ввечері в п’ятницю на сайті «Таблоїд» з’явилися фото, на яких розкішна пані Семенюк поруч із чоловіком Віталієм Самсоненком розляглася на шезлонзі біля басейну одного з готелів Анталії.

 

Курортників вистежив сам Портнов

Хоча санаторієм у звичному для нас розумінні цього слова п’ятизірковий готель «Сангейт порт роял» і не назвеш, оздоровитися там можна непогано — розкішний СПА–центр пропонує безліч процедур. На «ресепшені» журналістам підтверджують (по телефону): пан Самсоненко з дружиною справді зупинилися в них. Таким чином, розвіюються останні сумніви в тому, що огрядна пані у світло–зеленому бікіні та рожевому капелюшку — голова Фонду державного майна України.

Як стверджують нібито обізнані джерела, місце відпочинку втомленої боротьбою за посаду соціалістки «здав» не хто–небудь, а її нещодавній «підсиджувач» Андрій Портнов. Нагадаємо, після категоричної незгоди фракції «НУНС» підтримати його кандидатуру БЮТівець Портнов зрештою відмовився балотуватися на голову ФДМУ. Однак це не завадило йому згадати дитячі ігри в «козаків–розбійників» і вистежити Семенюк під гарячим турецьким сонцем. За даними джерел «УМ», пан Андрій вирушив назирці за відпускницею до Анталії, захопив із собою фотографа й поселив його в «Сангейт порт роял». Дивно, щоправда, чому в такому разі фото на «Таблоїді» лише одне, та й те не надто доброї якості.

«Медовий місяць» із запізненням

Зрештою, не так уже й важливо, лікується Валентина Петрівна чи просто відпочиває. Згідно з Кодексом законів про працю, звільнити держслужбовця, який перебуває у відпустці, однаково ніхто не має права. Тому навряд чи це було аж так необхідно — «прикриватися» нібито поганим здоров’ям від дамоклового меча відставки. Інша річ, що деякі чиновники різко стають недужими або згадують про невикористані відпустки саме тоді, коли їхні дні на посаді добігли кінця.

Семенюк запевняє, що, вийшовши у відпустку, спершу таки пройшла медобстеження. «У мене проблеми зі спиною, і я кілька днів провела в лікарні, проходила різні процедури, — сказала голова ФДМУ в інтерв’ю газеті «Сєгодня», яка додзвонилася їй на мобільний телефон. — Потім лікарі мені порадили побільше плавати, а тут чоловік нагадав, що ми вже майже півроку як одружені, а досі не їздили в медовий місяць.От ми і вирішили на тиждень вибратися в Туреччину, де я раніше ніколи не була».

За словами пані Валентини, ця відпустка для неї — перша за останні п’ять років. Мовляв, за роботою й виборами не було часу відпочити, а тепер нарешті вдалося поїхати за кордон «не у відрядження, а в повноцінну відпустку». «Тим більше ж я не знала, що парламент надумає розглядати кадрові питання у Фонді держмайна», — додала Семенюк, уже вочевидь лицемірячи.

За словами соціалістки, відпочинок у них із чоловіком — «не з найрозкішніших» — звичайний номер. За даними туроператорів, найдешевший номер на двох у готелі «Сангейт порт роял» коштує від 3260 доларів на тиждень (за системою «все включено»). Не так і дорого, як для заможних людей...