Китай у жалобі

Китай у жалобі

Відучора в Китаї оголошено триденну жалобу за майже 33 тисячами жертв руйнівного землетрусу, який стався 12 травня. Учора о 14.28 за місцевим часом, тобто рівно через тиждень після моменту землетрусу, вся країна зупинилася і принишкла на три хвилини мовчання. На ці три дні призупинено естафету Олімпійського вогню містами Китаю.

Влада, страшніша за стихію

Влада, страшніша за стихію

«Ми надзвичайно стурбовані тим, що багато дітей у знищених циклоном регіонах М’янми потерпають від хронічного недоїдання, найбільш серйозного рівня голоду», — заявила позавчора Джасмін Уайтбред, глава британського відділення міжнародної гуманітарної організації «Врятуймо дітей». «Коли люди досягають такої стадії виснаження, то їм загрожує масова смерть вже найближчими днями. І першими від браку харчів почнуть помирати діти», — пояснила вона.

Мільярд євро — для цих милих господарів!

Мільярд євро — для цих милих господарів!

Бомонд ділового світу, як виявилося, приїжджав до України не даремно. За два дні, густо нашпиговані офіційними та приватними зустрічами провідних банкірів, бізнесменів, управлінців шістдесяти двох держав із вітчизняними урядовцями, господарям вдалося не тільки почути компліменти на кшталт «який у вас чудовий народ!», а й конкретні бізнес–пропозиції. Найсерйозніша обіцянка, яку, втім, так і не перевели у площину конкретних документів, — це план Європейського банку реконструкції і розвитку щорічно інвестувати у свої проекти в Україні понад мільярд євро. Президент банку Жан Лем’єр сформулював досить розмито: «Сподіваємося запровадити більше інвестицій у приватний сектор». Виявилося, що під цим поняттям банкіри розуміють, насамперед, транспортну інфраструктуру — будівництво і реконструкцію доріг, залізниць, портів.

Всі статті рубрики