НОВИНИ ПЛЮС

16.05.2008

«Не гей» Катеринчук судиться з Луценком

Народний депутат від «Народної самооборони» Микола Катеринчук подав до суду на лідера «Народної самооборони» Юрія Луценка. На виборах у Києві Катеринчук є кандидатом у мери та першим номером блоку свого імені, а Луценко очолює блок «Наша Україна – Народна самооборона». Причина позовів до Голосіївського райсуду – заяви глави МВС про те, що Катеринчук є «технічним кандидатом» чинного міського голови Черновецького. «Потерпілий» сподівається, що тервиборчком визнає слова лідера «НС» «поширенням завідомо неправдивої інформації» й винесе Луценку попередження.

«Розмови про технічність–нетехнічність...Знаєте, якщо не можна приклеїти корупцію, якщо не можна обвинуватити в якихось діях у Київраді, якщо не можна сказати, що Катеринчук — гей... То починають знаходити такі прийоми», — каже Катеринчук.

Варто зауважити, що лише реклама Катеринчука присутня поруч із рекламою Черновецького на тих носіях, які повністю контролює міська влада, зокрема в метрополітені. Крім того, саме Катеринчук, котрий балотується на полі Кличка, Турчинова і «НУНС», — один із лідерів, якщо не лідер, за кількістю зовнішньої реклами в Києві.

Обласні голови на ціни не впливають?

«Губернатори», яких уряд фактично звинуватив у саботажі й викликав у середу на засідання Кабміну, дали вчора прес–конференцію в секретаріаті Президента. Голова Ради міністрів Криму Віктор Плакіда вважає, що до червня істотно скоротити інфляцію не вдасться і якість роботи місцевих керівників істотно на це не впливає, хоча Прем’єр–міністр і висловила намір просити Президента звільнити голів областей, у яких за підсумками травня буде найвища інфляція.