НОВИНИ ПЛЮС

14.05.2008

Візит на свято Ізраїлю

Президент Віктор Ющенко вчора побував в Ізраїлі з одноденним робочим візитом. У Єрусалимі Ющенко взяв участь в урочистостях з нагоди 60–ї річниці заснування Держави Ізраїль, зокрема, виступив із промовою на міжнародній конференції з цього приводу та провів зустріч із колегою–президентом Шимоном Пересом.

Столичні вибори

Київський міський тервиборчком скасував свою постанову про реєстрацію виборчого блоку «Блок Омельченка Олександра Олександровича» на виборах до Київради. Підставою стала заява міської організації партії «Народна влада» про її вихід зі складу блоку, що був «клоном» політичної сили екс–мера столиці. Відтак у виборчому бюлетені замість «Блоку Омельченка–2» буде «Київська міська організація Політичної партії малого й середнього бізнесу».

Також, керуючись рішенням судів, ТВК змінила в бюлетені назву ще одного «двійника»: не «Блок Тимошенко — Київський прорив», а «Київський прорив».

Іншим своїм рішенням у понеділок міська територіальна виборча комісія прийняла рішення скасувати реєстрацію Сергія Чернявського як кандидата на посаду мера. Цей чоловік, якого теоретично могли сплутати з Леонідом Черновецьким, подав заяву про відмову від участі у виборах «за власним бажанням».