Як Путін помститься натовцям

Як Путін помститься натовцям

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у інтерв’ю радіо «Ехо Москви2 визнав, що розмова президента РФ з президентом США під час засідання Комісії Росія–НАТО в Бухаресті, подробиці якої зі скандалом оприлюднила газета «Коммєрсант», справді відбулася. Першоджерела стверджували, що Володимир Путін сказав Бушеві буквально таке: «Ти ж розумієш, джордж, що Україна — це навіть не держава. Що таке Україна? Частина її територій — це Східна Європа, а частина, і значна, — подарована нами»

ДАІ побачить і не пробачить

ДАІ побачить і не пробачить

До кінця травня на п’яти найнапруженіших перехрестях Вінниці мають з’явитися камери відеоспостереження з високою роздільною здатністю, що дозволить не лише виявляти факти порушення водіями правил дорожнього руху, а й фіксувати на цифрових носіях такі дрібні деталі, як марки та номери автівок. Це дасть можливість ідентифіковувати порушників та притягувати їх до відповідальності на підставі відеозапису.

Станція «Закидалове»

Станція «Закидалове»

Невідомі закидали камінням поїзд «Москва—Суми», що прямував 5 квітня зі столиці РФ в Україну. Як розповів «УМ» начальник вагонної дільниці Сумської дирекції залізничних перевезень Валентин Овчаренко, інцидент трапився близько 22.00 поблизу станції Сухиничі (дві станції від Москви. — Авт.). Коли локомотив сповільнив хід, у нього раптом полетіли важкі предмети. Внаслідок інциденту було розбито вісім вікон у пасажирських вагонах і, частково, у вагоні–ресторані.

Бий свого?..

Бий свого?..

8 квітня об 11:20 до відділку міліції у Миколаєві повідомили про ножове поранення на вулиці Комунарів, 2. Як виявилося, все трапилося на території Миколаївського державного гуманітарного університету імені Петра Могили, філії столичної «Могилянки».

Намалюй Львову писанку!

Намалюй Львову писанку!

У школах Львова діти та вчителі розмальовують великодні писанки. Дійство проходить у рамках благодійної акції «Намалюй Львову писанку». Розмальовані великодні яйця школярики передадуть благодійному фонду «Збереження архітектурної спадщини Львова», який планує їх продати, а за виручені кошти відреставрувати якусь одну з архітектурних пам’яток старовинного міста.

Усю наркоту — до сховища

Усю наркоту — до сховища

У приміщенні Главку обласної міліції облаштували кімнату для зберігання речових доказів, які вилучаються за справами про незаконний обіг наркотичних речовин на теренах усієї Полтавщини. Раніше вони зберігалися у міських та районних відділах міліції. Тобто під безпосередньою «опікою» тих, хто вистежував і затримував наркоторговців, порушував проти них кримінальні справи, власне, відповідав за боротьбу з цим суспільним злом на ввіреній території.

Як Попок став Веселухою

Як Попок став Веселухою

Щороку 15—19 тисяч українців бажають змінити свої імена чи прізвища — хто для милозвучності, хто для «прикола». Скажімо, Пришиблянський став Мельничуком, Мішок рвонув до неба і перереєструвався на Журавського, Щур зрадив своєму року за східним календарем і перетворився на Радчука, пані Лох цілком справедливо обрала щасливіше прізвище — Любимова, а пан Попок вирішив називатися Веселухою.

Слухай «цок»

Слухай «цок»

Київський метрополітен встановить на станціях звукове обладнання для людей із вадами зору. «Орієнтири просто необхідні для сліпих пасажирів, щоб допомогти зрозуміти, де входи і виходи на станціях», — повідомив перший заступник керівника КП «Київський метрополітен» Володимир Федоренко.

Львів заступився за Тибет

Львів заступився за Тибет

Місто Лева, яке звикло до різного, такого ще не бачило! Позавчора близько двох десятків молодих людей стояли під порогом міської Ратуші... догори дригом. Інші ж вибивали на барабанах східні мотиви. Таким чином юнаки і юнки намагалися привернути увагу мешканців Західної столиці України та світової спільноти до боротьби тибетського народу за незалежність.

Прощавайте, дівчата!

Прощавайте, дівчата!

«Усе, до чого торкалася її рука, оживало. Вона була дивовижною жінкою з надзвичайно позитивною енергією, завжди життєрадісною та оптимістичною, прекрасною дружиною і матір’ю. Вона була людиною дії», — так відгукується про Рум’янцеву її подруга, актриса Галина Пешкова.

Всі статті рубрики