«Соболі» — вандали

«Соболі» — вандали

Нагадаємо, що найбільш безпрецедентний в Україні прояв печерного вандалізму стався 10 лютого поблизу райцентру Нижньогірське. Тоді вночі невідомі розтрощили майже всі (від 220 до 270) кам’яні надгробки на тутешньому кримськотатарському цвинтарі. Навіть єдиного сторожа — собаку — не пошкодували.

Стіні — бути. Псам наразі теж

Стіні — бути. Псам наразі теж

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

З часу надання «Лича­ків­ському цвинтарю» статусу музея–заповідника мало що змінилося. Грошей на благоустрій, відтепер уже не звичайного міста мертвих, а культурно–історичної пам’ятки як не вистачало, так і не вистачає. Хоча очільники Львова обіцяють: питання врегулюється. Особливо такі обіцянки щедро роздають напередодні чергових виборів чи приїзду до столиці Західної України якоїсь закордонної делегації.

Коли жах охопив Москву

Коли жах охопив Москву

11 березня Президент України підписав Указ «Про відзначення 350–річчя перемоги війська під проводом гетьмана України Івана Виговського у Конотопській битві» — з метою відновлення історичної правди та національної пам’яті. В указі, який можна прочитати на президентському сайті, Кабінету Міністрів доручається забезпечити наукові дослідження, археологічні розкопки і видання відповідних книг, проведення наукових конференцій у Києві та Криму, навчальні міні–курси у школах та ВНЗ, виставки, фільми й інформаційну кампанію у ЗМІ.

Всі статті рубрики