Конфлікту в Мітровіці можна було уникнути

Конфлікту в Мітровіці можна було уникнути

Наказ про штурм приміщень колишніх міського та окружного судів Косова був провокативним і абсолютно невиправданим, заявляє влада Сербії. Українці, поляки та французи стали заручниками невиважених дій командування.

Змова гігантів?

Змова гігантів?

Учора в Москві другий день тривали російсько–американські переговори у форматі 2+2, тобто міністри оборони — Роберт Гейтс та Анатолій Сердюков й глави зовнішньополітичних відомств — Кондоліза Райс і Сергій Лавров. А напередодні держсекретар США Кондоліза Райс зустрілася з двома російськими президентами — Володимиром Путіним, який ще не склав повноважень, та Дмитром Медведєвим, котрий ще не інавгурований.

Здатися чи боротися?

Здатися чи боротися?

Учора сплив термін ультиматуму, який влада Китаю висунула організаторам заворушень у Тибеті: або вони здаються, або поліція розпочинає більш жорсткі дії. Біженці, які зібралися на молитву в індійському місті Дхарамшалі, де перебуває уряд Тибету в екзилі, висловилися за продовження боротьби.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Перша втрата

Перша втрата

Серед миротворців, які брали участь в операції зі звільнення будівлі суду в місті Косовська Мітровіца, перша втрата — 17 березня, о 22–й годині, після хірургічної операції, помер від отриманих осколкових поранень старший лейтенант внутрішніх військ Ігор Кіналь, заступник командира оперативного взводу спеціального миротворчого підрозділу МВС України в Косово. Як повідомляє «Бі–Бі–Сі», українець помер від поранення осколками гранати, які потрапили під бронежилет у живіт. Уродженець Тернопільщини, 1982 року народження, Ігор служив у МВС із 2000 року. Окрім українців, поранення отримали також 28 польських поліцейських та 20 французьких вояків.

Всі статті рубрики