НОВИНИ ПЛЮС

19.03.2008

У ЦВК назріває «революція»

П’ятеро членів Центральної виборчої комісії — Усенко–Чорна, Швець, Жиденко, Шелудько і Чупахін — ініціюють відставку голови ЦВК Володимира Шаповала через «неналежну організацію роботи» й «умисне блокування розгляду питань щодо імперативного мандату». Як повідомляє газета «Коммєрсант–Україна», у понеділок ця п’ятірка зареєструвала в канцелярії ЦВК звернення до Шаповала і планувала винести на вчорашнє засідання Центрвиборчкому проект постанови про зміну голови комісії. Для того, аби він був ухвалений, проект мають підтримати не менше 8 із 15 членів ЦВК.

Бюджет — тільки після затвердження програми Кабміну

Кабінет Міністрів подасть до Верховної Ради зміни до державного бюджету на 2008 рік після затвердження програми діяльності уряду. Про це вчора повідомила журналістам Прем’єр Юлія Тимошенко, нагадавши, що програма діяльності уряду вже давно в парламенті — «валяється, як макулатура», оскільки ВР не може працювати. За словами Тимошенко, всі інші стратегічні документи будуть подані до ВР після ухвалення програми, оскільки без неї «рухатися далі неможливо».

До нас їде Генсек Ради Європи

19—21 березня на запрошення Президента Ющенка Україну з візитом відвідає Генеральний секретар Ради Європи Террі Девіс. За інформацією речника МЗС Василя Кирилича, головною метою візиту Генсека РЄ є ознайомлення з позицією керівництва України щодо політичних процесів, які відбуваються в нашій державі після проведення позачергових виборів до Верховної Ради. Заплановані зустрічі Девіса з Президентом України, Прем’єр–міністром, Головою ВР, головою Конституційного Суду, міністрами закордонних справ та юстиції.

Ляпас Луценка «оцінять» за десять днів?

Прокурор Києва Євген Блажівський прогнозує, що протягом десяти днів прокуратура ухвалить остаточне рішення у справі щодо міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про заподіяння тілесних ушкоджень столичному мерові Леоніду Черновецькому. Як повідомив Блажівський в інтерв’ю агенції «Інтерфакс–Україна», це залежатиме від того, чи з’являться нові клопотання адвокатів.