«Булат» для Президента

28.02.2008
«Булат» для Президента

Учора після «газових» переговорів із Олександром Турчиновим Президент Віктор Ющенко відбув у Чернігівську область — у селище Гончарівське. Там дислокується 1–ша окрема гвардійська танкова бригада 8–го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ. Глава держави ознайомився із бойовою підготовкою та можливостями бригади, оглянув зразки озброєння вітчизняного виробництва.

У перерві між військовими справами Президент зробив заяву щодо можливого розпуску парламенту. Поки що Ющенко не збирається розганяти його ані танками, як це колись було в Росії, ані указами. «Я буду чесно говорити, не готовий [розпустити ВР]. Це не в плані готовності стоїть питання, а в плані небажання. Я не хотів би бачити український парламент, що за закритими дверима знову стоїть кілька місяців. Це втрата для нації», — пояснив Президент. На думку глави держави, всім політичним силам треба витрачати максимум зусиль на відновлення роботи ВР, інформують «Українські новини».

Віктор Ющенко скористався нагодою особисто проїхатися в одному з танків — Т–64БМ «Булат». Вони є особливою гордістю танкової бригади. Минулого року вона отримала 19 «Булатів», модернізованих на харківському заводі ім. Малишева. На полігоні Президент ознайомився із маскувальними системами танка (термодимовою апаратурою та системою 902Б «Туча») й удосконаленим комплектом управління вогнем. Главі держави також продемонстрували, як машина долає 2,5–метровий протитанковий рів. Три екіпажі повправлялися в знешкодженні цілей, за що потім отримали від Президента нагороду — годинники.

Крім того, Президент ознайомився із іншими зразками озброєння: БМП–2, зенітними гарматними ракетними комплексами «Тунгуска», керованими ракетами «Стугна» та «Комбат», автомобілями підвищеної прохідності КрАЗ 6322 «Солдат». Як повідомила прес–служба Міноборони, велику зацікавленість у Головнокомандувача ЗСУ викликала експозиція сучасної техніки зв’язку, зокрема, цифрові станції тропосферного зв’язку.