Поплач у подушку, я плачу!

30.01.2008

Якщо у вас не складаються справи на «особистому фронті» (кинула дружина, зрадив коханий абощо), вам треба у зв’язку з цим присвятити один–два дні рюмсанню в подушку, а з роботи не відпускають — зверніть увагу на досвід Японії. Там уже з’явилися щиросердні фірми, які надають своїм працівникам оплачені відпустки у зв’язку з «розбитим серцем».

Парадоксально, але таку практику започаткували саме в Японії — країні, відомій жорстким графіком роботи та мінімальною кількістю відпочинкових днів в усіх сферах економіки. Утім, схоже, у зв’язку з цим японці й найбільше потерпають у психологічному плані. Отож тамтешня фірма «Хайм енд компані» надає своїм працівницям, що мають сердечні проблеми, один день оплаченої відпустки на рік — жінкам віком до 24 років, два дні — 25—29–річним, три дні відгулів — «кому за 30».

«Це як занедужати», — пояснює в інтерв’ю агенції «Рейтер» директор компанії Мікі Хірадате. За її словами, молодим дівчатам набагато легше знайти нове кохання, тож і часу на «відновлення» їм потрібно менше. Для старших жінок прощання з чоловіком — серйозніша травма, тому їм дається триваліший перепочинок.

До речі, раніше «Хайм енд компані» вже відзначалася ліберальністю стосовно своїх співробітниць — дозволяла жінкам двічі на рік у дні розпродажів приходити на роботу в другій половині дня, витративши ранок на шопінг. У «Хаймі», щоправда, працює лише шість жінок, а взагалі фірма займається продажем косметики та супутніх товарів.