Підібрали, обігріли...

Підібрали, обігріли...

Майже двісті осіб зареєструвалися у львівському Центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян, який незабаром завершить підготовку відповідних приміщень для ночівлі. Вже рік такий центр надає різноманітну допомогу безпритульним особам, адже, за словами директора центру Олександра Гресика, безпритульні — це не лише ті, що живуть у підвалах та риються у смітниках. Є й такі, які в силу обставин позбавлені житла, тобто вони можуть і хочуть працювати, але, враховуючи низькі зарплати, не можуть винаймати помешкання.

Обережно, ігри!

Обережно, ігри!

Не дочекавшись реакції від Кабміну на своє перше звернення, вдруге члени батьківського об’єднання аргументували свої вимоги, надіславши уряду, окрім листа, диски, як вони вважають, з жорстокими комп’ютерними іграми Rule of Rose і Manhunt 2. У листі до Віктора Януковича також зазначається, що вказані ігри заборонені в багатьох країнах світу, бо визнані громадськістю і чиновниками небезпечними для молоді, адже містять елементи насильства, еротики та жахів.

Золотих справ майстри

Золотих справ майстри

Тернопільським оперативникам вдалося досить швидко затримати злочинну банду, яка в ніч із 2 на 3 жовтня цього року здійснила резонансне пограбування «крутого» магазину «Золото» в самому центрі міста. Незважаючи на те, що торговий заклад охоронявся Державною службою охорони і перебував під сигналізацією, на ранок власники виявили зламані двері службового входу і те, що з магазину зникло 15 кілограмів золотих прикрас на суму понад мільйон доларів!

Сокира — розлучниця наречених

Сокира — розлучниця наречених

Мотиви цього резонансного злочину поки що невідомі: підозрюваного в його скоєнні мешканця міста Болехова, що на Прикарпатті, за орієнтацією українських право­охоронців, затримала міліція в Могильовській області сусідньої Білорусі. Як повідомив учора, 1 листопада, «Україні молодій» начальник Центру громадських зв’язків УМВС в ІваноФранківській області Василь Гультайчук, нині вирішують питання про екстрадицію болехівського зловмисника в Україну.

Вічність «соловецького етапу»

Вічність «соловецького етапу»

Сьогодні біля київського пам’ятника Лесеві Курбасу о 17.00. зберуться кияни й гості столиці, аби вшанувати пам’ять знищених у роки Великого терору українців. Очікується участь у цьому заході Президента України Віктора Ющенка. 70 років тому, у перші дні листопада 1937го в урочищі Сандормох енкаведисти позбавили життя 1111 політичних в’язнів із так званого першого соловецького етапу. Цей масовий розстріл став подарунком НКВС до 25річчя «Великої жовтневої соціалістичної революції». У ролі жертв на кривавому «вівтарі» опинилися понад 600 українців — майже половина «етапу». Неситий змій мав бути задоволений: служки в чорних шкірянках піднесли йому кращих людей народу — істориків, письменників, режисерів, цілу творчу родину педагогів і митців Крушельницьких, навіть прокомуністичного професора Матвія Яворського, чільника Українського інституту марксизму­ленінізму.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Шах — «елітному» Шахову

Шах — «елітному» Шахову

Розшукуваний українською міліцією аферист прибув до «країни банків» як громадянин Ізраїлю і був затриманий під час проходження паспортного контролю в аеропорту міста Женева. Затримання стало можливим лише завдяки вчасно розміщеним даним про цю особу в спільній базі даних Генерального секретаріату Інтерполу — відбитках пальців і фотографіях. Як вдалося з’ясувати тамтешнім правоохоронцям, до Швейцарії ВолконськийШахов прибув у супроводі трьох осіб з метою отримання грошового кредиту для подальшого інвестування у нерухомість і земельні ділянки на території однієї західноєвропейської держави.

Всі статті рубрики