Діти в школах російського Кузбасу непритомніють від голоду - омбудсмен

17:39, 23.01.2019
Діти в школах російського Кузбасу непритомніють від голоду - омбудсмен

У школах помітила соціальне розшарування серед учнів, пов'язане з харчуванням (ілюстративне фото)

Уповноважений з прав дитини в Кемеровській області Дмитро Кисліцин заявив, що в місцевих школах діти непритомніють від голоду.
 
Слідчий комітет Росії перевіряє дану інформацію, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу слідчого управління відомства в регіоні.
 
"Будуть встановлені школи, де нібито мали місце факти падіння дітей в голодні непритомності. Також буде встановлено, чи були такі випадки насправді", - сказав представник прес-служби.
 
Раніше Кисліцин розповів, що з недавніх пір до нього стали звертатися класні керівники, які помітили соціальне розшарування серед учнів, пов'язане з харчуванням.
 
"Одні діти в нас йдуть на обід в школах, а інші сидять в класах і не обідають. Почастішали випадки, коли діти непритомніють від голоду, що змушує турбуватися. (У батьків, - ред.) немає грошей, щоб погодувати дитину зранку, а тим більше дати їй на обід ті самі 50 рублів (близько 20 грн, - ред.), які дитина повинна платити за обіди. Ці випадки не поодинокі, спочатку була одна дитина, тепер покотився цілий ком", - сказав Кисліцин.
 
Він зазначив, що така ситуація спостерігається з учнями сільських шкіл і дітьми, яких привозять в школи з селищ.