Наталія Гудзь через скандал з вакцинами звільнена з посади голови Держлікслужби

14:30, 21.11.2018
Наталія Гудзь через скандал з вакцинами звільнена з посади голови Держлікслужби

Кабінет міністрів звільнив із займаної посади голову Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками Наталію Гудзь, яку раніше відсторонили через підозру у шахрайстві.
 
Про це повідомила у Twitter в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.
 
"Уряд звільнив керівника Держлікслужби Наталію Гудзь, яка протизаконно забороняла вакцини проти туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії та правця", - пише очільниця МОЗ.
 
Вона подякувала за це Кабміну і зазначила, що безпідставні заборони Гудзь "не тільки грали на руку популістам та шахраям, а й підривали національну безпеку країни".
 
Як відомо, 19 вересня уряд відсторонив від посад голову Держлікслужби Наталію Гудзь та її першого заступника Владислава Цілину через необґрунтоване запровадження заборони на різні вакцини впродовж останнього року. "Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками лише у 2018 році неодноразово приймала необґрунтовані рішення про тимчасову заборону на реалізацію та застосування різних вакцин (проти туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії, правця та кашлюку)", - повідомляв МОЗ, зауважуючи, що в кожному конкретному випадку необґрунтованих заборон розслідування регіональних груп доводили, що загроз немає.