У Канаді розкупили всю марихуану після її легалізації

11:42, 22.10.2018
У Канаді розкупили всю марихуану після її легалізації

Країна не змогла задовольнити попит населення, а в магазини завезли недостатньо канабісу (фото: Emily Fitzpatrick / Твіттер)

У магазинах Канади після набуття чинності закону про легалізацію канабісу розкупили всю марихуану протягом декількох днів.
 
Про це повідомляє Independent.
 
Черги з охочих купити наркотик були такі довгі, що поліції довелося патрулювати місця продажу і втихомирювати тих, кому не вистачило.
 
Керівник державної програми з легалізації марихуани Білл Блер зазначив, що країна не змогла задовольнити попит населення, а в магазини завезли недостатньо канабісу.
 
Ажіотажем навколо продажу марихуани скористалася 9-річна дівчинка-скаут Еліна Чайлдз із міста Едмонтон, пише CBC.
 
Вона прийшла до одного з таких магазинів і продавала відвідувачам печиво. За 40 хвилин вона зуміла реалізувати 30 коробок на суму 120 доларів.
 
Виручені гроші пішли в скаутську організацію Girl Guides.
 
"Мене вразило, як швидко вони [коробки] закінчилися, - сказав Сінд Чендс, батько Еліни. - Навіть люди в автомобілях, що проїжджали проспектом, зупинялися, опускали стекла і просили печиво".
 
Як повідомляла "УМ", Канада легалізувала куріння і вирощування марихуани. Відповідні законодавчі зміни набули чинності 17 жовтня в усіх провінціях і територіях Канади.