У Києві вже 87 отруєних шаурмою: Держспоживслужба провела рейд по МАФах

11:19, 04.08.2018
У Києві вже 87 отруєних шаурмою: Держспоживслужба провела рейд по МАФах

В 10 районах столиці перевірили понад 50 МАФів з продажу шаурми (фото "Сегодня")

Станом на 3 серпня в Києві зареєстровано вже 87 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію через шаурму, в тому числі 13 випадків серед дітей.
 
У зв'язку з цим Держслужба з безпеки продуктів та захисту споживачів провела рейд столицею для виявлення точок продажу шаурми, де порушуються санітарні норми.
 
Про це повідомляється на сайті Держпродспоживслужби.
 
Зазначається, що було створено 15 інспекційних груп, які впродовж 3 серпня в 10 районах столиці перевірили понад 50 МАФів з продажу шаурми.
 
За даними служби, інспектори виявили 21 випадок невідповідності вимогам законодавства про харчові продукти.
 
"Порушення, зокрема, стосувалися відсутності маркування на сировині, відсутності особистих медичних книжок, недотримання санітарних та гігієнічних норм, відсутності або непред’явлення дозволів на встановлення МАФів та документів щодо реєстрації потужностей", - розповідають у держслужбі.
 
 
Також там поскаржилися, що під час рейду інспектори "спостерігали типове явище "негайного" закриття МАФів у разі появи інспекторів Держпродспоживслужби або після приїзду поліції".
 
 
 
Нагадаємо, перший спалах отруєння зафіксували 31 липня у осіб, які вирішили купити шаурму поблизу станції метро "Лісова".
 
Як з'ясувалося згодом, отруйну шаурму в Києві продавали біля 4-х станцій метро.
 
Станом на 2 серпня у Києві понад 70 людей отруїлися шаурмою, яку купували у різних районах Києва у МАФах, що належать одному власнику.
 
Як прокоментували у Держспоживслужбі, у Києві не може бути жодного легального кіоску з шаурмою через те, що на такій площі просто нереально виконати всі умови щодо додержання санітарних норм і правил.