У Києві не може бути жодного легального кіоску з шаурмою через вимоги санітарії

16:15, 02.08.2018
У Києві не може бути жодного легального кіоску з шаурмою через вимоги санітарії

Кіоски із шаурмою не мають достатньо площі для приготування їжі

У Києві не може бути жодного легального кіоску з шаурмою через те, що на такій площі просто нереально виконати всі умови щодо додержання санітарних норм і правил.

Про це повідомляє "Українська правда. Життя" із посиланням на заяву заступник керівника київської Держспоживслужби Олександр Овчаренко.

"За своїми архітектурними особливостями мала архітектурна форма (МАФ) не може забезпечити дотримання санітарних вимог щодо забезпечення безпеки надання послуг громадського харчування.

Там має бути вода холодна і гаряча, мають бути окремі бокси для овочів і м'яса.

Також має бути набір посуду: різні розділочні доски, різні ножі. На 4 квадратних метрах МАФів це зробити не реально, – пояснив він.

За словами Олександра Овчаренка, у Києві є певна кількість МАФів, які мають офіційні дозволи, але лише на послуги швидкого харчування, "коли поклали у мікроволновку гамбургер і нагріли його".

"На виготовлення їжі у МАФах жодних дозволів бути не може. Але я не можу стверджувати, що таких дозволів немає, тому що їх міг хтось видати, порушуючи вимоги і норми", – зазначив Олександр.

Нагадаємо, у Києві понад 70 людей отруїлися шаурмою, яку купували у різних районах Києва у МАФах, що належать одному власнику.