Отруєння в Черкасах: лікарі так і не назвали причину хвороби 111 осіб

12:14, 16.05.2018
Отруєння в Черкасах: лікарі так і не назвали причину хвороби 111 осіб

В Черкасах у лікрні після отруєння залишається вчитель і одна дитина

Двоє з 111 отруєних у школі в Черкасах досі залишаються в лікарні - учитель та одна учениця провели в стаціонарі більше тижня.

Усіх інших, які потрапили до стаціонару, рятували медики в обласній лікарні та в обласній дитячій лікарні, наразі виписали додому.

Як повідомив «Україні молодій» головний лікар Черкаської обласної лікарні Олександр Дудник у середу, вчителя лікарі обіцяють виписати додому сьогодні.

Водночас головний лікар Черкаської обласної дитячої лікарні Микола Кондрацький розповів нашому виданню, що стан дитини також задовільний.

«Але в аналізах сечі є зміни, тож ми поки тримаємо її під постійним наглядом лікарів», – наголошує Микола Іванович.

Він каже, що всі інші діти, а загалом до лікарів звернулися за допомогою 107 постраждалих школярів, отруєних невідомою речовиною, продовжують залишатися під пильним оком дільничних лікарів.

Після порятунку дітей головний лікар зізнається, що справитися з великим напливом постраждалих школярів лікарям та медсестрам дитячої лікарні було насправді дуже важко, але, Слава Богу, вдалося зробити все можливе і діти піддужали, що радує найбільше.

Нагадаємо, що 8 травня у Черкасах під час лінійки у школі № 8 масово знепритомніли учні. Спричинило отруєння – розпилення невстановленої речовини.

За фактом масового отруєння дітей відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України.

Інформацію про те, що саме довело черкаських школярів до лікарні – досі не оприлюднено. 

Нагадаємо, що 8 травня у Черкасах під час лінійки у школі № 8 масово знепритомніли учні, вчителі та техпрацівниця - загалом 111 осіб.