У Черкасах 42 школярі отруїлися на лінійці до Дня пам’яті: діти масово втрачали свідомість

11:30, 08.05.2018
У Черкасах 42 школярі отруїлися на лінійці до Дня пам’яті: діти масово втрачали свідомість

Діти на шкільній лінійці (ілюстративне фото)

У черкаській школі №8 – надзвичайна подія. На шкільній лінійці дітям масово стало зле. Кілька школярів знепритомніли.

Як повідомила прес-секретар патрульної поліції Черкас, на місце події викликали поліцію, туди ж примчали кілька машин швидкої допомоги.

За словами директора департаменту освіти та гуманітарної політики черкаської міської ради Сергія Воронова, загалом 17 дітей втратили свідомість і навчання у школі призупинили.

«Мені на роботу з школи подзвонила 13-річна донька і сказала, що їх відпустили додому і я маю приїхати її забрати», – говорить «Україні молодій» жителька Черкас Олена Поповиченко.

Жінка каже, доки вона збирала речі, їй зателефонували лікарі з карети швидкої і повідомили, що дитину везуть в дитячу обласну лікарню. Тепер вона сама мчить туди.

Офіційних коментарів про ситуацію у школі поки немає.

У самій восьмій школі кажуть, що ніякого смердючого запаху на лінійці не було чутно, скільки дітей знепритомніли не називають, але повідомили, що біля школи наразі 10 швидких.

Тим часом у соціальних мережах пишуть, що 29 дітей у реанімації.

Як повідомив щойно речник Черкаського обласного управління ДСНС, у Черкасах сталося отруєння 42 дітей.

За його словами, на місці події працює оперативно-мобільна група управління ДСНС а також відділення хімічного, радіологічного та бактеріологічного захисту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС, служби екстреного виклику міста, фахівці санітарно-епідеміологічної служби, служби безпеки України, керівництво місцевих органів влади.

Експрес аналізом повітря на наявність сірководню, аміаку, хлору а також горючих газів, отруйних речовин на місці події виявлено не було. Згодом, були задіяні методики, що дозволяють зробити дослідження території та приміщень школи щодо небезпечних речовин більш широкого спектру дії.

«Наразі триває робота щодо дослідження радіаційного фону. На 11 годину ранку до обласної лікарні було госпіталізовано 42 дитини. Усі потерпілі учні 3-7 класів Черкаської 8-ї загальноосвітньої школи. Попередній діагноз у всіх потерпілих, отруєння невідомою речовиною», – наголошує Костянтин Проценко.