Катерина Амосова повторно відсторонена від посади ректорки медуніверситету

13:57, 06.03.2018
Катерина Амосова повторно відсторонена від посади ректорки медуніверситету

Катерина Амосова вдруге відсторонена від виборної посади (Обозреватель)

Міністерство охорони здоров’я знову відсторонило від виконання службових обов’язків Катерину Амосову, ректорку Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Про це повідомляється на сайті МОЗ.

"МОЗ України прийняло рішення продовжити роботу комісії ще на два тижні - до 23 березня. На час роботи комісії Катерина Амосова відсторонена від обов’язків. Обов’язки ректора виконуватиме перший проректор - Ярослав Цехмістр, одне з основних завдань якого - забезпечити проведення ліцензійних іспитів “Крок” в НМУ", - ідеться в повідомленні.

У Міністерстві відзначають, що 21 лютого комісія МОЗ затребувала від НМУ та Центру тестування надати копії наявної документації про підготовку та організацію проведення ліцензійного інтегрованого іспиту “Крок” в університеті.

"Протягом більш ніж тижня роботи комісії адміністрація НМУ фактично блокувала її роботу, не надаючи необхідні документи та не допускаючи членів комісії в ректорський корпус НМУ. Лише на 9 день роботи комісії Катерина Амосова з'явилася на засідання та надала копії матеріалів щодо процедури проведення екзамену та співпраці з Центром тестування", - зазначається у повідомленні.

Через затягування та значний обсяг документів, які потрібно проаналізувати, МОЗ України прийняло рішення продовжити роботу комісії ще на два тижні - до 23 березня.

При цьому Міністерство подає апеляцію на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва про зупинення дії пункту наказу МОЗ щодо відсторонення Катерини Амосової з посади ректора НМУ.

Нагадаємо, Катерину Амосову відсторонили від посади через те, що в НМУ імені О.О. Богомольця не було проведене тестування "Крок". У МОЗ призначили комісію, яка має встановити причини та відповідальних за зрив тестування, а на час розслідування керівництво університету та центру тестування відсторонили від роботи.

Після відсторонення Катерини Амосової, в медуніверситеті розпочався страйк, заняття два дні не проводилися, а вхід до навчального закладу зкрили на цеп: відвідувачі подекуди залазили через вікна.

28 лютого Катерина Амосова закликала припинити страйк, а потім з’явилася інформація, що суд призупинив дію наказу МОЗ про відсторонення її від посади.