В окупованому Луганську повністю зникли українські ліки

12:57, 29.01.2018
В окупованому Луганську повністю зникли українські ліки

Аптека в Луганську (фото із соцмереж)

В окупованому Луганську зникли ліки українського виробництва, які місцеві вважають значно якіснішими та ефективнішими за аналоги.

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на слова місцевих мешканців.

"Якщо раніше, як то кажуть, потрібно було знати місця, де і коли їх купити, то зараз їх практично немає", – сказав місцевий житель Сергій, ім'я якого змінено з метою безпеки.

Луганчанка Марина уточнила, що просить рідних купувати ліки українського виробництва у Станиці Луганській, яка знаходиться за 12 кілометрів від міста.

"Нас рятує Станиця (Станиця Луганська на підконтрольній Україні території - ред.), прошу родичів, вони купують хоча б від грипу і застуди дитині. Не порівняти ціни і якість, наші (українського виробництва, - ред.) значно ефективніші і дешевші", – пояснила Марина.

Жителі захопленого російськими гібридними військами Донецька уточнили, що в місті є деякі українські ліки, але вони дорожчі, як мінімум, в два рази.

"Цитрамон Дарниця точно є. Але навіть на нього дуже велика накрутка, багато російських і болгарських", – сказала донеччанка Ірина.

Вона додала, що, наприклад, таблетки Таміпулу можна купити від 500 рублів. У Києві ці ліки коштують в середньому 120-130 грн.

Нагадаємо, мобільний зв’язок "Водафон" в "ДНР" не можуть відновити, бо терористи-окупанти не дають гарантій безпеки для ремонту.