У Миколаєві спалах захворювання на жовтяницю: у лікарні майже 40 осіб

15:47, 05.01.2018
У Миколаєві спалах захворювання на жовтяницю: у лікарні майже 40 осіб

Для виявлення віруса гепатиту А роблять аналіз крові (ілюстрація із відкритих джерел)

У Миколаєві зафіксували спалах захворювання на гепатит А, який вражає печінку. Наразі в лікарнях перебуває понад 35 осіб, у яких вже діагностували або підозрюють жовтяницю.

Лікарі встановили, що всі хворі між собю не контактували, тому перевіряють водопровідну воду та точки продажу очищеної води, щоб знайти джерело зараження, повідомляє 112.ua.

В Держпродспоживслужбі запевняють, що точки, де продають фільтровану воду в мікрорайоні, де зафіксували спалах гепатиту, різні - деякі беруть воду із водогону та доочищують, інші використовують привізну. під підозрою і загальноміський водогін, бо абсолютно виключити його, як джерело зараження, не можна.

Одночасно з цим Миколаївські чиновники та лікарі запевняють - про епідемію не йдеться, середні показники захворюваності залишаються в нормі для осінньо-зимового періоду.

У ЗМІ з’явилася інформація, що поліція відкрила кримінальне провадження через масове інфікування вірусним захворюванням.

"Відомості за фактом масового зараження громадян на гепатит А внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 3 ст. 130 КК України «Зараження вірусом імунодефіциту людини чи іншої невиліковної інфекційної хвороби", - цитують повідомлення поліції Миколаївщини у засобах масової інформації, хоча на сайті відомства вона не відображена.