Кожен п'ятий ресторан в Україні працює з грубими порушеннями

12:26, 28.12.2017
Кожен п'ятий ресторан в Україні працює з грубими порушеннями

В Україні кожен п'ятий ресторан та кожен десятий супермаркет працює з порушеннями та без відповідних документів. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби в Києві.
 
Результати моніторингу за 2017 рік показали, що з порушеннями працюють кожен 2 заклад громадського харчування (МАФ, пересувна торгівля), кожен 5 заклад громадського харчування (кафе, ресторани, харчоблоки), кожна 10 торгова мережа (супермаркети, магазини) і кожне 20 виробництво, переробний цех.
 
Держприкордонслужба зафіксувала порушення термінів та умов зберігання продуктів харчування, відсутність супровідних документів, порушення термінів проходження медичного огляду або фальсифікація такого огляду.
 
Разом з цим лабораторні дослідження виявили найбільше порушень щодо салатів (56%), фаршу (23,5%), м'яса птиці (18,6%), ковбас (14,1%), молочної продукції (13 4%), шашличної продукції (11,2), баранини (9,6%), свинини (5,9%), овочів і фруктів (5%), питної води (4,9%), пельменів (0, 33%), яловичини (3,3%).