У Черкасах біля мосту кохання відкрили пам’ятний знак жертвам СНІДу

14:37, 01.12.2017
У Черкасах біля мосту кохання відкрили пам’ятний знак жертвам СНІДу

Пам'ятний знак жертвам СНІДу в Черкасах.

Меморіал – стрічку пам’яті про людей, які померли від вірусу імунодефіцитувідкрили з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі Снідом біля мосту кохання у черкаському парку "Сосновий бір" у п’ятницю, 1 грудня.

 

Про це повідомляє сайт «ВІККА» у п’ятницю.

 

Ініціатором відкриття меморіалу виступила благодійна організація ЛЖВ "Від серця до серця".

 

"Ідея відкрити пам'ятник виникла давно. Раніше в нас не було місця, де можна було проводити такі акції, згадувати людей. Зараз таке місце нарешті з'явилося", – розповідає голова правління "Від серця до серця" Наталія Несват.

 

Пам’ятний знак встановили з ініціативи мешканця Черкас Олексія Петрова.

 

Проект на встановлення такого меморіалу був поданий на "Громадський бюджет"у до Черкаської міської ради та набрав достатню кількість голосів для його встановлення.

 

За словами лікаря-терапевта обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Ольги Вакулюк, у Черкаській області за весь період епідемії (20 років) офіційно зареєстровано 7523 ВІЛ-інфікованих, з них – 1300 дітей. На СНІД захворіли 2780 осіб, в тому числі 46 дітей. Померло від захворювання 1095 осіб і 16 дітей.

 

"Суспільство має звернути увагу на цю хворобу, адже зі смертельної вона переросла в хронічну. Сьогодні є багато центрів, які надають лікування і антиретровірусну терапію", – зауважує лікар.

 

До речі, за даними ДУ «Центр громадського здоровʼя МОЗ України» в Україні за весь період епідемії ВІЛ-інфекції офіційно зареєстровано 310 680 ВІЛ-позитивних осіб, 99 694 хворих на СНІД та 43 958 померлих від захворювань, зумовлених СНІДом.

 

У цей день по всьому світу люди виражають підтримку хворим на ВІЛ-інфекцію та СНІД, привертають увагу громадськості та ЗМІ до вирішення проблеми епідемії, боротьби з проявами стигматизації та дискримінації хворих, толерантного ставлення до них.