АЗБЕСТ НЕ ШКІДЛИВИЙ: МІНЮСТ СКАСУВАВ НАКАЗ МОЗ ПРО ЗАБОРОНУ АЗБЕСТУ

21:08, 26.06.2017
АЗБЕСТ НЕ ШКІДЛИВИЙ: МІНЮСТ СКАСУВАВ НАКАЗ МОЗ ПРО ЗАБОРОНУ АЗБЕСТУ

Міністерство юстиції України скасувало державну реєстрацію наказу Міністерства охорони здоров’я від 29 березня 2017 р. №339 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Про безпеку і захист працівників від шкідливого впливу азбесту та матеріалів і виробів, що містять азбест», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 9 червня 2017 р. за номером 702/30570. Цей наказ вважатиметься недійсним з дня його вилучення з державного реєстру правових актів.
 

Підставою для скасування реєстрації нормативно-правового акту було повідомлення Державної регуляторної служби України від 11 серпня 2017 р. №6753/0/20-17 про виявлення причин, які визначені в першійчастині статті 25 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». Відповідно до висновків Державної регуляторної служби, деякі положення Наказу Міністерства охорони здоров’я України мають ознаки регуляторного характеру, які безпосередньо впливають на господарську діяльність підприємств азбестоцементної галузі та ставлять підзагрозу не лише існування азбестоцементної галузі України, але і будівельної галузі, що залишає тисячі громадян без робочих місць та суттєво зменшує надходження до державного бюджету України.
 

Раніше Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило наказ, яким передбачена заборона на виробництво і використанням всіх видів азбесту, азбестових виробів і матеріалів в технологічних процесах, а також при проведенні будівельних робіт.
 

Мета наказу – захист здоров’я працюючих та населення через зниження рівня захворюваності та смертності від хвороб, викликаних впливом азбестовмісного пилу.