Петро Порошенко відкрив Пластовий вишкільний центр у Бучі (фото, відео)

18:22, 14.10.2018
Президент Петро Порошенко взяв участь у відкритті Міжнародного координаційно-навчального пластового центру "Пласт" у Бучі в Київській області.
 
Про це повідомляється на сторінці президента у Фейсбуку.
 
"Пам'ятати і берегти минуле, але дивитись і жити заради майбутнього" - основне гасло організації пластунів дуже імпонує мені як по духу, так і за змістом", - зазначено в публікації.
 
 
Порошенко нагадав, що пластуни завжди брали активну участь в обороні Вітчизни, тому національно-патріотичне виховання повинно бути в числі пріоритетів державної політики в Україні.
 

"Хлопці з "Пласту" завжди активно брали участь в розвитку та захисті своєї країни, були учасниками визвольних рухів. І сьогодні представники сучасних українських пластунів захищають нашу землю на сході України, відстоюють суверенітет і незалежність нашої держави", - сказав глава держави.
 
 
 
Пластуни Марк Паславський, Віктор Гурняк, Євген Подолянчук, Микола Гордійчук, Андрій Білик віддали своє життя, захищаючи Україну від російського агресора, підкреслив Порошенко.
 
 
Героям і присвячується відкриття міжнародного координаційно-навчального пластового центру.
 
 
 
"Новий пластовий навчальний центр, зведений на Київщині - перший, який держава побудувала для пластової молоді, і вірю, що не останній, що це стане прикладом для інших регіонів. Національно-патріотичне виховання стало одним із пріоритетів державної політики в Україні", - зазначив президент.