У Харкові на місці зафарбованого муралу влаштували війну хуліганських графіті та сірої стіни (фото)

14:18, 09.09.2018

У Харкові після того, як невеликий мурал філософського змісту вночі зафарбували, на його місці позали з’являтися написи та графіті, подекуди із нецензурщиною, які знову зафарбовували. «Війна» авторів вуличних графіті та поборників однотонної сірої стіни набирає обертів.

Спочатку на стіні між багатоповерхівок був мурал із зображенням людини на руці та написом "Здається, я знайшов себе. Як би тепер загубити".



Однак, він, як виявилося сподобався не всім. Невстановлені особи вночі замалювали його.



Після цього кількість фарби на стінах тільки збільшилося. Почали з’являтися написи із нецензурними словами, які натякали, що мурал був краще за матюки.



Напис зафарбували.



Але це не допомогло. 

"Який Харків - такий і Бенксі", - натякаючи на низькопробну культуру у порівнянні із відомим вуличним художником під псевдонімом Бенксі, який чи яка анонімно створює філософські графіті у різних країнах.



Розмальовування стіни продовжилося.





У відповідь поборники однотонної стіни зафарбували графіті.



Звичайно, стіна довго не залишилася без них.



А далі графіті філософського змісту затьмарив хаос із написів, кольорів та самовираження осіб, які або полюбляють провокувати, або ж отримують задоволення від написання непристойностей.



"Поборники сірості" таке стерпіти не могли. На стіну додали суцільний шар сірої фарби.

Тоді на неї почали клеїти репродукції первісного муралу. 



Згодом їх зірвали, а на стіні знову з’явилися образливі написи.



Нагадаємо, у Харкові протягом року понад 5 разів заливали фарбою та пробували підірвати пам’ятник УПА, встановлений просто під носом у поліції - за 300 метрів від їх відділку.